In deze pittige en uitgebreide 3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen worden - met diepgang - alle relevante onderwerpen behandeld voor voedselveilig produceren met een te ontwerpen of bestaand apparaat of hele productielijn. De cursus is gericht op de samenwerking tussen machineontwerper en -gebruiker en wordt voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen aangepast. DOELSTELLING: 1 Begrip noodzaak hygiënisch ontwerp (reinigbaarheid tot op microbieel niveau) 2 Beoordeling aan te schaffen apparatuur op microbiële reinigbaarheid 3 Ontwerpen, uitbesteden en begeleiden van projecten m.b.t. hygiënisch ontwerp (w.o. uitbesteden hygiënisch laswerk) 4 Herkennen, signaleren en doorgeven van niet-hygiënische situaties 5 Motiveren productie en technisch personeel om hygiënisch te werken Datum: donderdag 4, vrijdag 5 en vrijdag 12 november 2021 Tijd: 08.30 - 17.00 Kosten: € 1.995,- (excl. btw) Docent: Ir. Wouter Burggraaf, geautoriseerde EHEDG trainer Voor overzicht van behandelde onderwerpen zie onze site.