Webinar: “Hoe ben je ontbranding van oplaadbare batterijen een stap voor?”

icon.highlightedarticle.dark Veiligheidsadvies
405 bekeken Laatste wijziging: 30 oktober 2023
Hoe ben je ontbranding van oplaadbare batterijen een stap voor
Hoe ben je ontbranding van oplaadbare batterijen een stap voor | Foto: Hitma

Een innovatieve MPS-sensor voorkomt ‘thermal runaway’ van lithium-ion-batterijen. Een gratis webinar op 16 november biedt inzicht en mogelijkheden tot het stellen van vragen.

In een wereld waarin oplaadbare lithium-ion-accu’s een steeds grotere rol spelen, komen helaas ook steeds vaker accubranden en -explosies voor. Tot nu toe was hiertegen geen bescherming, maar gelukkig is het sinds kort mogelijk om met een nieuwe sensortechnologie ontbranding van deze batterijen tijdig te detecteren. Om te laten zien hoe dat werkt, organiseert Hitma op donderdag 16 november a.s. om 10:00 uur een gratis webinar.

Nieuwe sensortechnologie

Binnen 60 minuten komen deelnemers te weten hoe de innovatieve MPS-sensor de ‘thermal runaway’ van lithium-ion-batterijen helpt te voorkomen. Peter Adema (gasdetectiespecialist bij Hitma) en Edward Heitlager (Regional Sales Manager Northern Europe at Crowcon Detection Instruments) leggen uit hoe dit nieuwe type sensor vroegtijdige detectie mogelijk maakt, waardoor potentiële gevaren worden geminimaliseerd en de veiligheid van lithium-ion-accu’s wordt versterkt.

Agenda webinar 16 november van 10:00 tot 11:00 uur

  • Introductie
  • Korte uitleg huidige gas- en vlamdetectietechnieken
  • Uitleg over werking lithium-ion-accu’s en thermal runaway
  • Thermal runaway: hoe te detecteren?
  • Vragen en afsluiting

Aanmelden voor gratis webinar
Geïnteresseerden die willen weten hoe ze batterijbranden een stap voor kunnen zijn, zodat er op tijd noodzakelijke maatregelen genomen kunnen worden, kunnen zich nu via de aanmeldlink of via onze website aanmelden voor dit gratis webinar.

Tijdens het webinar is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. Ook worden er voorbeelden besproken, zodat er een goed beeld ontstaat van de mogelijkheden van deze sensortechnologie.

Het webinar is te volgen via computer, tablet of telefoon.

Schrijf je nu in icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark