Microdoseren kan nu ook bij hoge temperaturen tot 200 °C

icon.highlightedarticle.dark Tandwielpompen
58 bekeken 18 maart 2024
Microtandwielpomp type mzr-6355 geschikt tot 200 graden
Microtandwielpomp type mzr-6355 geschikt tot 200 graden | Foto: HNP-Mikrosysteme
Article image of: Microdoseren kan nu ook bij hoge temperaturen tot 200 °C
Micropompen portfolio van HNPM | Foto: HNP-Mikrosysteme

…en dat biedt nieuwe mogelijkheden!

HNPM heeft een bestaande micropomp doorontwikkeld, zodat die geschikt is voor temperaturen tot 200 °C. De pomp is hermetisch dicht en dus lekvrij en veilig. Met deze ontwikkeling gaat de deur open voor microdoseringen in andere marktsegmenten.

De HNPM-microtandwielpomp type mzr-6355 is uitermate geschikt voor het doseren (gemeten verpompen) van kleine hoeveelheden vloeistoffen. Ook laag viskeuze vloeistoffen. Denk daarbij aan additieven, kleurstoffen en zuren in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook oplosmiddelen zoals MEK, THF en aceton. Hiermee zijn de pompen dan ook perfect toe te passen in de chemie en farmacie. Zowel voor batch als continu processen.

Omdat de micropomp zo nauwkeurig verpompt, is er geen verspilling van kostbare ingrediënten. De dosering is nooit te veel. Het proces wordt daarmee efficiënter en zuiniger.

Nieuwe mogelijkheden

Deze microtandwielpomp kan ook ingezet worden in polymerisatieprocessen, R&D omgevingen en voor gecontroleerde doseerapplicaties in bijvoorbeeld een reactor.

Het unieke pompprincipe van de HNPM wordt gekenmerkt door een continu, pulsatievrije opbrengst. De pomp heeft compacte afmetingen, een geringe massa en kan eenvoudig in een zuurkast worden ingebouwd. Voorts is deze pomp eventueel leverbaar in een ATEX-uitvoering.

Kenmerken

  • HNMP-micropomp type mzr-6355
  • Magneetgekoppeld, dus lekvrij en veilig
  • Compacte en kleine afmetingen (146 x 70 x 72 mm)
  • Batch & continu dosering
  • Chemisch inert
  • ATEX optioneel

Technische gegevens

Volume 0,024 – 144 ml/min.
Doseervolume 15 µl
Temperatuurbereik max 200°C
Viscositeit 0.3 – 1,000 mPa·s
Systeemdruk 80 bar
Verschildruk 40 bar

Meer nieuwsicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Microdoseren kan nu ook bij hoge temperaturen tot 200 °C

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer