Emerson’s overname van Afag versnelt mogelijkheden voor fabrieksautomatisering

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
380 bekeken Laatste wijziging: 17 november 2023
Emerson’s overname van Afag versnelt mogelijkheden voor fabrieksautomatisering
Emerson’s overname van Afag versnelt mogelijkheden voor fabrieksautomatisering | Foto: Emerson

Emerson kondigt aan dat het Afag Holding AG (“Afag”) heeft overgenomen, een innovatieve leider op het gebied van elektrische lineaire beweging en automatiseringsoplossingen voor aanvoer- en handling.

De overname breidt het aanbod van Emerson op het gebied van factory automation uit en vergroot de toegang tot belangrijke groeimogelijkheden in discrete en hybride markten.

Elektrische lineaire beweging

Het segment voor elektrische lineaire beweging voegt meer dan 9 miljard dollar toe aan de markt die Emerson bedient en zal naar verwachting jaarlijks met enkele procenten groeien, ter ondersteuning van de winstgevende organische groei van Emerson op de lange termijn.

Fabrieksautomatisering

Afag, gevestigd in Zell, Zwitserland, brengt geavanceerde technologie en innovatie naar Emerson. De overname breidt de mogelijkheden van Emerson op het gebied van fabrieksautomatisering uit.

Het creëert een toonaangevend actuatieportfolio dat de elektrische lineaire actuatieoplossingen van Afag combineert met de pneumatische bewegingstechnologie van Emerson.

Afag bedient klanten in markten als:

  • batterijproductie
  • automobiel
  • verpakking
  • medisch
  • biowetenschappen
  • elektronica.

“Afag brengt opwindende technologie die Emerson in staat zal stellen om de groei van onze bestaande fabrieksautomatisering business ter waarde van 900 miljoen dollar te versnellen,” zegt Ram Krishnan, Chief Operating Officer van Emerson.

Proceselektrificatie

“Aangezien discrete en hybride klanten de elektrificatie van hun productieprocessen blijven versnellen, is de technologie van Afag bij uitstek geschikt om verbeterde energie-efficiëntie en prestatieverbeteringen te bieden.”

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark