FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Berichten augustus 2018

Plaats uw bericht
Massadebietregelaar ongevoelig voor drukvariatie EL-FLOW® Prestige nu met geïntegreerde druksensor
Massadebietregelaar ongevoelig voor drukvariatie
EL-FLOW® Prestige nu met geïntegreerde druksensor De EL-FLOW® Prestige, de nieuwste telg in het Bronkhorst-assortiment van massadebietmeters en -regelaars voor gassen, kan nu worden uitgerust met een geïntegreerde druksensor. In combinatie met de sensortechnologie “Differential Temperature Balancing” en een ingebouwde gasdatabase met fysische eigenschappen compenseert het instrument automatisch voor een variërende inlaatdruk. Deze drukvariaties hebben daardoor geen invloed op de nauwkeurigheid en regelstabiliteit. Het systeem biedt een beter procesrendement voor de klant en er zijn geen extra onderdelen meer nodig voor regeling van de lijndruk. De EL-FLOW® Prestige is geschikt voor meerdere gassen en bereiken. De gebruiker kan een keuze maken uit elk van de ingestelde gassen en het meetbereik afstellen binnen de grenswaarden van het apparaat. Verder kan het dynamisch gedrag van de massadebietregelaar op eenvoudige wijze ter plekke worden ingeregeld door de snelheidsparameters van het regelinstrument aan te passen.
15-08-2018  |  142x  |  Productnieuws  | 
Perslucht die uw product niet vervuild Voor veilig voedsel moet perslucht hygiënisch zijn
Perslucht die uw product niet vervuild
Voor veilig voedsel moet perslucht hygiënisch zijn Meestal zit het persluchtsysteem uit het zicht, in een hok achteraf, met de leidingen door de muur of in het plafond. De kwaliteit van de perslucht die in de buurt of zelfs in contact komt met uw product is echter afhankelijk van hoe schoon de ingenomen lucht is en of het systeem niet langzamerhand is vervuild met olie of biofilm. Het is niet alleen nodig dat het systeem technisch goed werkt en voldoende lucht op druk genereert, maar ook dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Wat de kritische plekken en factoren in een persluchtsysteem zijn, en hoe u kunt zorgen dat die de kwaliteit niet verminderen, staat in de praktijkrichtlijn Hygiënische perslucht, die in een workshop op 19 september wordt gepresenteerd. Er zijn ook fabrikanten die onderdelen voor het persluchtsysteem laten zien.
09-08-2018  |  248x  |  Kort nieuws  | 
Inventflow nu ook uw partner voor Evoguard pompen en kleppen Hoogwaardige hygiënische pompen en kleppen
Inventflow nu ook uw partner voor Evoguard pompen en kleppen
Hoogwaardige hygiënische pompen en kleppen Inventflow kondigt met trots de nieuwe samenwerking met Evoguard aan! Als onderdeel van de Krones Group is Evoguard gespecialiseerd in de ontwikkelingen van hoogwaardige, innovatieve pompen en kleppen. Met deze uitbreiding van ons aanbod voorzien wij u van de meest vooraanstaande technologie op het gebied van pompen en kleppen binnen de hygiënische sector. Evoguard biedt een gepaste oplossing aan voor iedere uitdaging die uw productieproces met zich mee brengt. De pompen en kleppen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn zeer betrouwbaar binnen een continu proces. Voordelen en eigenschappen van Evoguard producten: - Innovatieve, high-performance technologie - Specifiek ontworpen pompen en kleppen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en aseptische toepassingen - Onderhoudsvriendelijk ontwerp - Zeer betrouwbare modulaire procescomponenten voor hygiënische toepassingen - Tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling van hygiënische procescomponenten
09-08-2018  |  262x  |  Kort nieuws  | 
Spin Pompen presenteert grootste EHEDG spindelpomp EHEDG gecertificeerde spindelpomp op  WOTS-Industrial Processing
Spin Pompen presenteert grootste EHEDG spindelpomp
EHEDG gecertificeerde spindelpomp op WOTS-Industrial Processing Tijdens de komende editie van de WOTS-Industrial Processing vakbeurs kunnen bezoekers op de stand van Spin Pompen (standnr. 9.A.039) een unieke spindelpomp komen ontdekken: de SLH-4G-6000. Deze pomp van de fabrikant Bornemann is de grootste en meest hygiënische EHEDG gecertificeerde spindelpomp die in de markt leverbaar is. De Bornemann SLH-4G-6000 spindelpomp biedt een maximaal debiet van maar liefst 300 m3/uur. Hierdoor is deze pomp de EHEDG gecertificeerde spindelpomp met de hoogste capaciteit. Een indrukwekkende pomp waar de bezoekers van de stand van Spin Pompen letterlijk en figuurlijk niet omheen kunnen… De SLH-4G-6000 serie maakt het mogelijk om de unieke eigenschappen van de spindelpomp in te zetten waar vloeistoffen op (zeer) hoge capaciteiten verpompt moeten worden en waar eerder vaak lobben- of excentrische wormpompen gebruikt werden. De Bornemann SLH-4G-6000 spindelpompen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het verpompen van geconcentreerde vruchtensap,
09-08-2018  |  258x  |  Kort nieuws  | 
Emerson voltooit acquisitie Aventics Overeenkomst breidt het bereik van Emerson uit in de Fluid Automation
Emerson voltooit acquisitie Aventics
Overeenkomst breidt het bereik van Emerson uit in de Fluid Automation St. Louis, 17 juli 2018 - Emerson (NYSE: EMR) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de aankoop van Aventics heeft voltooid, een wereldleider op het gebied van slimme pneumatica-technologieën voor toepassingen in de machine- en fabriekautomatisering. De acquisitie zal het bereik van het bedrijf in de groeiende fluid automation markt van $ 13 miljard aanzienlijk vergroten en de aanwezigheid van Emerson’s automatiseringstechnologie in Europa verstevigen. Aventics is een sterke aanvulling op de mogelijkheden en oplossingen van Emerson op belangrijke discrete en hybride automatiseringsmarkten. De overname creëert een van de breedste portfolio’s van fluid control en pneumatische apparaten die detectie- en bewakingsmogelijkheden bevatten om de uptime en prestaties van systemen te verbeteren, de veiligheid te vergroten en het energieverbruik te optimaliseren. Aventics, met kantoren in Laatzen, Duitsland, heeft wereldwijd ca. 2.100 werknemers en vijf productielocaties.
08-08-2018  |  343x  |  Kort nieuws  | 
Flowrox pinch valve improves the reliability of lime control
Flowrox pinch valve improves the reliability of lime control

Dit bericht is alleen beschikbaar in het Engels
06-08-2018  |  165x  |  Kort nieuws  | 
Stemt u ook op VLT Wireless Communication Panel LCP 103? WoTS TechAward: World of Automation-Motion&Drives
Stemt u ook op VLT Wireless Communication Panel LCP 103?
WoTS TechAward: World of Automation-Motion&Drives De VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 van Danfoss is een draadloze communicatiemodule en een slimme oplossing voor lastig bereikbare situaties, zoals bijvoorbeeld: een frequentieregelaar die ingebouwd is in een luchtbehandelingskast, in een machinekamer, op een kraan of in een ander type machinebehuizing; hierbij is draadloze connectiviteit, bediening en toezicht via een telefoon of tablet een uitkomst. De module, ontworpen volgens de IEEE 802.11 standaard, kan gebruikt worden, wanneer deze is aangesloten op een frequentieregelaar, waarmee het functioneert tussen drive en telefoon of tablet, met de MyDrive Connect app, welke beschikbaar is voor zowel Android & iOS. Tijdens de WoTS maakt de VLT Wireless Communication Panel LCP 103 kans op de TechAward in de categorie World of Automation-Motion & Drives. Laat uw stem gelden!
06-08-2018  |  212x  |  Kort nieuws  | 
Verwarmd magneetfilter verwijdert ijzerdeeltjes uit chocola Ontwerp aangepast met zeef en extra wand
Verwarmd magneetfilter verwijdert ijzerdeeltjes uit chocola
Ontwerp aangepast met zeef en extra wand Dubbelwandige magneetfilters van Goudsmit Magnetics uit Waalre verwijderen kleine ijzer deeltjes vanaf 30 µm uit vloeibare chocolade. Het verwarmen van het filterhuis met warm water houdt de chocolade vloeibaar. Het ontwerp van het magneetfilter is op verzoek van een klant onlangs aangepast met een zeef die onregelmatigheden zoals papier, kunststof deeltjes of steentjes uit het product filtert. Deze zeef is normaal gesproken een aparte unit die vóór het magneetfilter in het productieproces wordt gemonteerd. In het aangepaste ontwerp is dit samengevoegd met het dubbelwandig magneetfilter; dit bespaart handelingen, kosten, tijd én warmteverlies. Bijkomend voordeel: Zowel magneetstaven als zeef zijn in één handeling te reinigen. Drukleiding Grote chocoladeproducenten in Frankrijk, Duitsland, Nederland en België gebruiken dubbelwandige magneetfilters in hun proceslijnen. Deze verwijderen metaaldeeltjes uit producten die kunnen stollen en onder druk getransporteerd
06-08-2018  |  310x  |  Productnieuws  | 
Drukregelaars / ontspanners bij BIP Elneo
Drukregelaars / ontspanners bij BIP Elneo
BIP Elneo kan diverse oplossingen voorstellen voor uw applicatie waar een drukregelaar / ontspanner nodig is. Hoge drukken, lage drukken, hoge debieten, kleine debieten, volledig in RVS, precisiedrukregelaars, voor corrosieve gassen, voor standaard applicaties. Wij werken met verschillende fabrikanten om de juiste selectie te kunnen maken voor uw toepassing. Contacteer ons voor uw vragen of applicatie.
03-08-2018  |  350x  |  Kort nieuws  | 
Gietijzeren Iron NEMA 60 HZ voor de Amerikaanse markt
De Iron serie gietijzeren aandrijvingen is ook beschikbaar in de NEMA-versie met 60 Hz motoren. Deze range biedt de oplossing voor zwaardere toepassingen: • Draaimoment: 900 - 3500 Nm • Zwaardere toepassingen, gietijzeren frame en covers • Modulair • Uitwisselbaar met alle belangrijke producten op de markt De NEMA-versie is ontworpen om beter in te spelen op de behoeften in de Amerikaanse markt.
03-08-2018  |  242x  |  Kort nieuws
Hoe kies ik de juiste weegschaal voor mijn productieproces?
Hoe kies ik de juiste weegschaal voor mijn productieproces?
Nauwkeurig wegen is een kritieke stap in veel productieprocessen omdat nauwkeurige meetresultaten bijdragen tot een consistente productkwaliteit, het materiaalverbruik optimaliseert en minder product verspilt. In de meeste industrieën is het ook een juridische verplichting de meetnauwkeurigheid te documenteren. Wat u ook koopt, er zijn altijd verschillende prijs- en kwaliteitsniveaus. Maar hoe vindt u de juiste weegschaal voor uw productieproces? Naast het weegbereik en de afleesnauwkeurigheid, de afmetingen, omgeving en toepassing van het weegsysteem, maken de verschillende weegtechnologieën, nauwkeurigheidsklassen en wettelijke vereisten het besluit niet al te makkelijk. Informatiegids ‘Selecting the Right Scale’ Mettler toledo heeft voor u daarom een informatiegids samengesteld. Het doel van deze informatiegids is om u te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. Het gebruik van de juiste apparatuur helpt u als producent naar een efficiënter
03-08-2018  |  284x  |  Kort nieuws  | 
“High pressure” pomp voor fontein van 100 meter met een spuithoogte tot wel 100 meter
“High pressure” pomp voor fontein van 100 meter
met een spuithoogte tot wel 100 meter In het Limburgse Panheel is afgelopen maandag 2 juli de nieuwe attractie van Fun Beach Event en Leisure Park officieel en feestelijk in gebruik genomen. Deze reuzenfontein spuit momenteel wel tot 100 meter, waarmee het één van de hoogste fonteinen van de wereld is. Ingewikkelde techniek Om het Maasplassengebied in Midden-Limburg nog beter op de kaart te zetten, zocht de directie van Fun Beach naar een unieke attractie. Ruim anderhalf jaar werkten een team van ingenieurs en bedrijven aan de ingewikkelde technische installatie die achter de enorme fontein schuilgaat. Het resultaat mag er zijn: met een snelheid van 250 km/uur spuit het water uit de spuitmond, goed voor een 100 meter hoge straal. Op termijn is de verwachting dat de Fun Beach Fountain maximaal 150 meter hoog gaat spuiten. High pressure pomp Een belangrijk component van de fontein is de hoge druk centrifugaalpomp.Distrimex Pompen & Service heeft hiervoor samen met het technisch team een BA-C200H42
02-08-2018  |  294x  |  Kort nieuws  |   | 
Witzenmann Benelux te Oelegem groeit
Door de aankoop van een bebouwd aangrenzend perceel werd de productieoppervlakte bij Witzenmann Benelux aanzienlijk uitgebreid. Een nieuw gebouw zorgt voor de verbinding tussen de beide gebouwen. De logistieke afdeling heeft een meer centrale plaats ingenomen, waardoor de materiaalstormen meer gestroomlijnd verlopen. In het kader van de uitbreiding is de totale opzet van het productieproces opnieuw bekeken en zijn de processen geoptimaliseerd. Witzenmann Benelux boekt ook groei op het gebied van personeel. In de afgelopen 5 jaar steeg het aantal personeelsleden met ca. 50% tot 200 medewerkers. General Manager Wilfried Van Esbroeck ziet de toekomst met grote verwachtingen en vol vertrouwen tegemoet: ”Met de uitbreiding van de locatie en de gerealiseerde investeringen zijn we uitstekend voorbereid voor toekomstige uitdagingen. Ook in de toekomst is onze goede service en nabijheid tot de klanten belangrijk. Ons gemotiveerde personeel en de uitstekende teamspirit
02-08-2018  |  363x  |  Kort nieuws
ARCHIEF
AUG 2018JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
NOV
2017
OKT
2017
SEP
2017
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel