Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl
Zoeken

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Fluids Processing nummer 1

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 1 van 2017.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Gas; Automatisering ; studenten ; forwarded osmose ; energiezuinig concentreren ; frequentieregelaars ; duurzaam ; brandstoffen ; bio-methanol ; processimulatie ; proefinstallatie ; grondstoffenbeheer ; veiligheid

Verschenen: 21-02-2017

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 18

Complexiteit speelt industrie nog parten

Rob Hommersen en Aldert Schollaardt van Endress+Hauser Op dit moment staat de procesindustrie voor grote uitdagingen, weten Rob Hommersen en Aldert Schollaardt van Endress+Hauser. Wat zien zij als de belangrijkste trends en hoe speelt een familiebedrijf als Endress+Hauser dat die markt bedient daar op in? Over digitalisering, emoties en snelle fluctuaties.
De eerste trend tekent zich duidelijk af, aldus Rob Hommersen en Aldert Schollaardt: digitalisering. Schollaardt: “We zien allemaal wat er op ons afkomt, IIOT; big data enzovoorts. Daar heeft iedereen zijn eigen ideeën, bloedgroep en statement over. Maar het blijft een evolutie en zeker geen revolutie. Het startte ooit met internet maar begint steeds meer manifest te zijn en een vanzelfsprekendheid te krijgen als al die andere vormen van communicatie. Het wordt wel steeds meer ingevuld en dan kom je in de megatrends als digitalisering en wat er allemaal mogelijk is. We weten dat door dingen aan elkaar te knopen, er steeds meer kan. Dat is aan de ene kant beangstigend maar aan de andere kant uitdagend.” Hommersen neemt het stokje over. “Je kunt zelfs een totale ommekeer van de markt krijgen doordat er compleet nieuwe business modellen ontstaan die niemand heeft voorzien. Denk aan het schokeffect van Google die investeert in industriële automatisering. Als je ziet hoeveel kapitaal daar al achter zit en wat ze kunnen doen met alle netwerkmogelijkheden die zij al hebben… Ik denk dat digitalisering in de industrie stapsgewijs gaat maar bedenk, het is wel een versneller.”
 
 .
 .
 .