FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2016-6 01-12-2016
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Fluids Processing Benelux 2016-6
Actemium Automation Award; Forwarded osmosis; State-of-the-art hydrocracker; Consortium voor productie bio-methanol; Maatwerk voor foodindustrie; Simulatie van flow-proces olie- en gasindustrie;

Verschenen: 01-12-2016
Studenten getest op het echte werk, van 3D tot aan 4.0 Fontys Mechatronica Eindhoven wint Actemium Automation Award
Studenten getest op het echte werk, van 3D tot aan 4.0
Fontys Mechatronica Eindhoven wint Actemium Automation Award De ene ruimte wat groter dan de ander, de sfeer wat meer ontspannen of juist strakke gezichten en een bedompte lucht. Negen plekken in het kantoor van Actemium in Veghel waar de competitie plaatsvond, vormden op 13 oktober de achtergrond voor een opdracht die negen teams moesten uitwerken met als beloning de jaarlijkse Automation Award voor de winnaar. Team Appel (what’s in a name) van Fontys Hogeschool Mechatronica Eindhoven nam aan het eind van de dag de bij de automatiseringswedstrijd behorende trofee en het geldbedrag mee naar huis.

Negen teams van elk vier hbo-studenten werden voor het negende jaar op rij uitgedaagd om binnen een beperkte tijd een aantal automatiseringsopdrachten op te lossen. Allround automatiseringskennis volstaat niet want samenwerken is een absolute must. Voor de eerste keer een team van alleen maar vrouwen. Bijzonder? Volgens de dames zelf niet echt, hoewel ze zich natuurlijk wel schuldig maakten aan verbijzondering door met alleen maar vrouwen in te schrijven, erkenden ze zelf. Maar in ieder geval een duidelijk statement en een oproep aan andere meiden om in te schrijven bij een opleiding waar nog banen genoeg mee te krijgen zijn. Er waren nog twee teams waar elk een vrouw in zat.
pagina 12
Energiezuinig concentreren Markten openen voor voorwaartse osmose
Energiezuinig concentreren
Markten openen voor voorwaartse osmose Kun je vruchtensap concentreren en toch op smaak houden of afvalwater vijftig tot honderd keer concentreren en dat alles met relatief weinig energie? Met voorwaartse osmose (forward osmosis) kan dat. In tegenstelling tot omgekeerde osmose wordt deze techniek nog weinig toegepast. Maar als het aan Blue-tec ligt, komt daar snel verandering in. Een aantal bedrijven heeft de techniek al met succes getest.

In oktober 2014 ging Blue-tec van start. Oprichter Lex van Dijk had net het Wageningse bedrijf Sustec verkocht aan GMB en daarvoor Triqua aan Delta in Zeeland. Triqua levert membraaninstallaties voor het terugwinnen van water uit afvalwater van offshore platforms. Deze werken met omgekeerde osmose. Van Dijk besloot met iets nieuws te beginnen en pakte de ontwikkeling van voorwaartse osmose op. Bij het groeiende bedrijf werken inmiddels zes mensen.
pagina 16
Simulatie van flowproces olie- en gasindustrie ProLabNL vervangt besturing volledig voor transparantie en meer mogelijkheden
Simulatie van flowproces olie- en gasindustrie
ProLabNL vervangt besturing volledig voor transparantie en meer mogelijkheden Voor een efficiënte inzet van haar ‘hogedruk flowloop’-testinstallatie had ProLabNL BV behoefte aan flexibele automatisering. In deze testinstallatie wordt voornamelijk de nauwkeurigheid van multifase flowmeters en de efficiëntie van scheidingsinstallaties voor de olie- en gasindustrie gemeten. Voor een minimale engineeringtijd en een maximale beschikbaarheid maken de programmeurs gebruik van de Rockwell Automation PlantPAx bibliotheek met standaard blokken voor de besturing en visualisering van alle relevante informatie van kleppen, pompen en dergelijke. Door trending van de metingen kunnen de procesparameters van een bepaalde setting bijgesteld worden.

De olie- en gasindustrie en haar leveranciers van vooral multifase flowmeters en scheidingsapparatuur weten de weg naar Arnhem goed te vinden om de nauwkeurigheid en/of de efficiëntie van hun apparaten in kaart te brengen. Olieen gasmaatschappijen zijn steeds meer op zoek naar moeilijk bereikbare bronnen op het land of onder de zeespiegel. Omdat de investeringen voor het ontginnen enorm groot zijn, spreekt het voor zich dat de hoogste eisen aan de kwaliteit ervan gesteld worden. “ProLabNL, in 2009 opgericht, is een van de weinige bedrijven ter wereld waar de testen op een onafhankelijke wijze gebeuren,” benadrukt operationeel manager Ewout Barents. “Bovendien doen we dit onder reële omstandigheden, dat wil zeggen onder hoge druk en temperatuur.”
pagina 20
Elektronische kast 22 met verkantingconstructie Betrouwbare en compacte opslag gevaarlijke stoffen
Elektronische kast 22 met verkantingconstructie
Betrouwbare en compacte opslag gevaarlijke stoffen Asecos heeft een nieuw concept op de markt gebracht voor de opslag van (licht-ontvlambare) gevaarlijke stoffen. Het is een 90 minuten brandwerende apothekerskast. De kast is bovendien ruimtebesparend door het minimale vloeroppervlak dat de kast nodig heeft. “Bij het bedenken van deze kast kwam veel kijken,” aldus Peter Kranendonk, directeur Asecos. “Hij moest aan een lange lijst van eisen voldoen, waarvan de lastigste was die tijdsduur aan brandwerendheid.”

Apothekerskasten zijn door hun minimaal benodigde vloeroppervlak, maximaal overzicht, vereenvoudigde toegang en grote opslagcapaciteit een praktisch opbergsysteem. “Het ontwikkelen van een 90 minuten brandwerende apothekerskast bleek een hele opgave. Het kostte ons ruim drie jaar. De kast moest robuust, sterk, duurzaam en licht in gewicht zijn. Ook moest bij een minimale ventilatie een maximaal rendement gerealiseerd worden om voortdurend de luchtinhoud van de kast te verversen. Verder is er niet voor de gebruikelijke constructietechniek gekozen maar voor een geheel nieuwe verkantingconstructie, waardoor de romp nog stijver is geworden,” vertelde Peter Kranendonk de belangstellenden op de WoTS, waar de kast gepresenteerd werd.
pagina 22
Danfoss Drives gaat voor kwaliteit in frequentieregelaars Modulaire MV-oplossingen
Danfoss Drives gaat voor kwaliteit in frequentieregelaars
Modulaire MV-oplossingen Sinds Vacon twee jaar geleden onderdeel werd van Danfoss is de oude Vaconvestiging in Gorinchem helemaal omgezet naar Danfoss Drives. Het Finse Vacon vult het assortiment frequentieregelaars van het Deense Danfoss aan en eventueel ontstane hiaten worden gedicht met noviteiten. Zoals de Vacon 3000 Medium Voltage drives die het bedrijf begin oktober introduceerde.

De Danfoss Group zit in vier sectoren: klimaat, energie, infrastructuur en food. Dat vertaalt zich in producten als power solutions, drives, cooling en heating. Bij de consument is het merk vooral bekend van verwarming en accessoires, niet moeilijk te bedenken dat ze daar wereldwijd nummer 1 staan. Bij de drives staat Danfoss vooral in het segment renawables ook op 1 en bij de Low Voltage (LV) Drives op 2.
pagina 23
Duizenden tonnen per jaar uitgewisseld Ronde-tafel-sessies kennisplatform grondstoffenbeheer
Duizenden tonnen per jaar uitgewisseld
Ronde-tafel-sessies kennisplatform grondstoffenbeheer “Via ronde-tafel-sessies proberen we reststromen in de industrie uit te wisselen.” Dat zegt Jan-Henk Welink van de TU Delft. Hij is in het kader van wetenschappelijk onderzoek beheerder van het kennisplatform grondstoffenbeheer. “Ik houd me bezig met kringlopen en materiaalvraagstukken,” vervolgt hij. “Wat we doen is met kennis die binnen universiteiten aanwezig is rond het sluiten van kringlopen en beschikbaarheid van materialen, bedrijven helpen.” Specifiek gaat het om uitwisseling van reststromen.

Veel materialen in de industrie worden als reststromen gezien. En die worden nu nog na neutralisatie geloosd of gebracht naar afvalverwerkingsinstallaties terwijl zonder dat men het weet binnen een straal van 200 km er een bedrijf is dat het vrij goed kan gebruiken. Jan-Henk Welink: “Wij bekijken wat je zou kunnen doen als je enerzijds een bedrijf kunt helpen door te besparen op afval en anderzijds een bedrijf kunt helpen door het besparen op grondstoffen.”
pagina 24
De weg van het gas Kou en uitdagende winplaats vormen grootste obstakel
De weg van het gas
Kou en uitdagende winplaats vormen grootste obstakel Bijna een derde van het in Europa gebruikte gas komt uit opslagplaatsen in Siberië. Voordat we het in West-Europa kunnen gebruiken, heeft het al zo’n 4500 km afgelegd. Van de gasvelden in het ijskoude noorden van Rusland tot aan het West-Europese vasteland.

Circa 50 procent van het in Europa gebruikte aardgas is afkomstig uit Europese bronnen. De andere helft komt uit NoordAfrika, het Midden-Oosten en vooral uit Rusland, met bijna 30 procent. Het meeste Russische gas stamt uit het gebied rond Novy Urengoy in Siberië. Circa 7 biljoen kubieke meter aardgas was de afgelopen vier decennia afkomstig uit de opslagplaatsen rondom de ‘gashoofdstad’, zoals Novy Urengoy ook wel wordt genoemd. Dit komt neer op circa 300 miljard kubieke meter aardgas per jaar. Ongeveer een derde van deze hoeveelheid is voor West-Europa bestemd. Vanuit 4000 meter diepte moet het gas onder het ijs naar boven worden gehaald. Vervolgens is het gas minstens een week door het wijdvertakte pijpleidingensysteem onderweg voordat het door bedrijven en consumenten kan worden gebruikt.
pagina 26
Gepatenteerde techniek voor schonere brandstoffen geïmplementeerd State-of-the-art hydrocracker van ExxonMobil in Rotterdam
Gepatenteerde techniek voor schonere brandstoffen geïmplementeerd
State-of-the-art hydrocracker van ExxonMobil in Rotterdam Onlangs arriveerde het eerste onderdeel voor de bouw van de nieuwe hydrocrackerinstallatie van ExxonMobil in de Rotterdamse haven. De ongeveer 50 meter lange en 9 meter brede vacuüm fractionatie-toren werd in België gebouwd en is inmiddels aan wal gebracht bij de ExxonMobil-raffinaderij in de Botlek (havennummer 4060). De hydrocracker zet zwaardere producten om in schonere, hoogwaardigere eindproducten.

Met de nieuwe hydrocracker-installatie speelt ExxonMobil in op de toenemende vraag naar schonere transportbrandstof door het omzetten van basisproducten in ultra-laagzwavelige brandstoffen als diesel en kerosine, en basisoliën uit hoogzwavelige halffabrikaten. Naast de bouw van een nieuwe hydrocracker en aanpassing van de bestaande unit, wordt er ook geïnvesteerd in de uitbreiding met zes nieuwe tanks. De verwachting is dat in 2018 de installatie operationeel zal zijn. De realisatie betekent een versterking van de positie van ExxonMobil als Rotterdamse raffinaderij binnen de Europese raffinagesector. De huidige installatie geldt Europees al als een van de meest energie-efficiënte raffinaderijen en naar verwachting zal met deze investering de energie-efficiëntie nog verder toenemen, geschat wordt 5 procent. Het bedrijf bezit naast de raffinaderij ook chemiefabrieken en een smeeroliefabriek in de regio. Met merken als Esso en Mobil wordt de markt voorzien van brandstoffen en smeermiddelen. De raffinaderij in Rotterdam bestaat sinds 1959 en produceert 190 duizend vaten per dag.
pagina 28
AkzoNobel vormt consortium voor productie bio-methanol Van 7 procent niet-fossiele grondstoffen naar verdubbeling in 2020
AkzoNobel vormt consortium voor productie bio-methanol
Van 7 procent niet-fossiele grondstoffen naar verdubbeling in 2020 AkzoNobel heeft de keten om zich heen verzameld om een fabriek voor de productie van groene methanol te bouwen. Brandstofrijke reststromen ontpoppen zich als de nieuwe bron voor chemicaliën. De technologie is beschikbaar. Samen met partners wordt aan de optimalisatie en volledige haalbaarheid van de businesscase gewerkt, laat directeur innovaties en partnerships Peter Nieuwenhuizen van het chemieconcern weten.

Op het eerste oog een gezelschap van partijen die je niet snel bij elkaar zou aantreffen: een verf- en chemieproducent (AkzoNobel) en twee afvalbedrijven (Van Gansewinkel en AVR). Maar dit is de nieuwe circulaire wereld en die tart de oude economie en de modus operandi die in de chemie al jaren gewoon is. Toegegeven, er ging een ontdekkingstocht aan vooraf. Maar medio 2015 stemde de kersverse afgeronde, voorbereidende projectstudie de gemoederen gunstig. Uit de daaropvolgende, eerste demoproeven bij technologiepartner Enerkem in Canada bleek dat betrouwbare en rendabele productie mogelijk is. Dit bedrijf uit Montreal heeft een techniek in huis voor het omzetten van hoogcalorische reststromen in synthesegas, de basisgrondstof voor methanol (zie kader). “De volgende stap is grootschalige productie,” zegt Peter Nieuwenhuizen, bij AkzoNobel verantwoordelijk directeur voor innovaties en partnerships. Samen met de twee grote afvalondernemingen heeft het chemiebedrijf nog meer ketenpartners om zich heen verzameld. Gassenleverancier Air Liquide doet mee, want voor het Enerkem-proces is zuurstof nodig. Verder is de overheid aangeschoven, onder wie de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en ‘InnovationQuarter’, de ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Zuid-Holland. Doel is in het Europoortgebied een commerciële fabriek op te richten om methanol te produceren uit afval, volgens planning eind 2018 gereed. Het wachten is nog op het verder rondrekenen van de businesscase en een haalbaarheidsstudie. “Als dat allemaal positief is, nemen we in 2017 het besluit om met de bouw te beginnen,” vertelt Nieuwenhuizen. In het Rotterdamse zijn al twee mogelijke locaties gevonden. Bij afvalverwerker AVR (een logische plek voor de input van afvalstromen) of in de buurt van een fabriek van eindafnemer AkzoNobel (handig voor de output van het proces). “De Rotterdamse haven is sowieso een geschikte plek want daar komen brandstofrijke stromen uit heel de wereld aan,” zegt Nieuwenhuizen.
pagina 30
NutriDutch Putten maakt herstart met energiezuinig proces Wei duurzaam verwerken tot maatwerk voor foodindustrie
NutriDutch Putten maakt herstart met energiezuinig proces
Wei duurzaam verwerken tot maatwerk voor foodindustrie NutriDutch in Putten startte in oktober met het verwerken van weiconcentraten. Het nieuwe bedrijf, ontstaan na de aankoop van het voormalige Van den Bor Milk door investeerder Mentha Capital, ziet kansen in een optimale opwaardering van wei en in verwerking in een duurzaam, energiezuinig proces. Wat voor aanpassingen ze daar allemaal voor doen, vertellen Erik van den Bor, voormalig mede-eigenaar van Van den Bor Milk/Vikariën, operationeel manager Henk van den Bor en algemeen directeur Oscar Driessen van investeerder Mentha Capital.

Van den Bor Milk heeft roerige jaren achter de rug. Het bedrijf, dat actief was in de kalvermesterij en de weiverwerking, ging vorig jaar juli ten onder aan conflicten in de familie. Vanuit de kalversector werd in de maanden daarna geprobeerd om Van den Bor Milk te kopen. Zonder succes en dit voorjaar zou een online veiling van de Rabobank voor verkoop moeten zorgen. De veiling ging niet door omdat de bank een bod op NutriDutch ontving. De grond, fabriek en inventaris gingen voor 3,2 miljoen euro over naar Mentha Capital, een investeringsmaatschappij in Amsterdam. Deze onderneming koos samen met de nieuwe eigenaars Erik en Henk van den Bor voor een andere strategie waarin de focus op kaasweiverwerking voor de voedingsindustrie ligt. Zo werd afgelopen zomer de voormalige feed-ruimte voor vloeibare kalvermelk in de voormalige fabriek aan de Nijkerkerstraat verbouwd voor upgrading naar foodtoepassing en verkreeg het bedrijf het Cokz-certificaat. Ook werd een nieuwe lijn met productiefaciliteiten voor weiproteïneconcentraten (WPC) en lactose in gebruik genomen. Erik van den Bor, verantwoordelijk voor in- en verkoop, maakte vorige maand samen met broer Henk als operationeel manager een eerste begin met de productie. De nieuwe lijn die is ingericht voor alle eindproducten in WPC is nog in testfase en wordt geleidelijk volledig operationeel. Ook de vergroting van de capaciteit voor spraydrogen is momenteel in ontwikkeling.
pagina 32
Innovatieve proefinstallatie voor zuivering van chemicaliën Opening van SoliQz bij PlantOne
Innovatieve proefinstallatie voor zuivering van chemicaliën
Opening van SoliQz bij PlantOne SoliQz, een start-up gevestigd bij PlantOne in het havengebied van Rotterdam, nam op 13 oktober een proefinstallatie in gebruik waarmee chemische stoffen kunnen worden gezuiverd tot bijna 99,9 procent. De gebruikte technologie is energiezuinig en dus goedkoper. Inmiddels is een installatie verkocht en zit het programma voor testen op de pilotinstallatie voor de komende maanden goed vol. CEO van SoliQz, Nicolaas Viets (Wtb) leidt het bedrijf sinds 2013 en kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring in de chemie op het gebied van marketing van innovatiemanagement. Voordat hij bij SoliQz begon was hij bij DSM betrokken bij het opstarten en leiden van innovatieve ondernemingen en innovatieplatforms.

“SoliQz is een startende onderneming waar momenteel drie mensen werken. Het is een dochteronderneming van Armstrong-Chemtec, een Amerikaans/ Schotse apparatenbouwer die met name is gespecialiseerd op het gebied van hoogwaardige warmtewisselaars. We huren een ruimte bij PlantOne in de Rotterdamse haven waar proeven met een grote variëteit aan chemicaliën kunnen worden uitgevoerd. PlantOne biedt ideale mogelijkheden aan start-ups zoals de onze om ruimte en faciliteiten te huren,” aldus Nicolaas Viets.
pagina 36
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel