Meer exposanten op World of Industry

icon.highlightedarticle.dark (F)IBC's
19 september 2024
WoTS 2022
WoTS 2022 | Foto: FOODNote

World of Industry telt op deze editie van WoTS (24-27 september2024) zo’n 190 bedrijven met een specialisme in industriële techniek. Dat zijn er zo’n 20 meer dan in 2022. Een stevig randprogramma met seminars, themapleinen en innovatieprojecten maakt je beursbezoek compleet.

World of Industry bevindt zich in de Jaarbeurshallen 8 en 11. Deze beurssectie clustert exposanten uit de procesindustrie (hal 8), maakindustrie, machinebouw, OEM en engineering (hal 11). Daarmee presenteren het voormalige Industrial Automation, waaronder de oplossingen voor meet- en regeltechniek, en Industrial Processing zich nu als één blok.

Met een eendaags bezoek komt de bezoeker een heel eind. In deze compacte setting zijn lezingen in de drie speciaal ingerichte seminarzalen in beide hallen in één moeite mee te nemen.

Seminars

Feda, Machevo en FHI hebben samen met experts en exposanten een stevig seminarprogramma samengesteld. Enkele topics: robotisering, de inzet van cobots, verduurzaming van fabriek en transport, energietransitie, kunstmatige intelligentie, elektrificering met waterstof, cybersecurity en milieuverantwoord gebruik van afvalwater. Het is maar een greep uit een omvangrijk programma met voor elk wat wils.

WoTS 2022
WoTS 2022 | foto: FOODNote

Lezingen dichterbij

Nieuw is dat de lezingen niet meer in aparte zalen boven in het Utrechtse Jaarbeursgebouw plaatsvinden, op enkele uitzonderingen na. Vrijwel alle seminars zijn dus direct te volgen in de hallen 8 en 11 in de seminarzalen ‘Thomson’ (hal 8) of ‘Einstein’ en ‘Feringa’ (hal 11). Zo is het veel gemakkelijker lezingen te combineren met een bezoek aan beursvloer met de exposanten.

Uitgelicht: aandrijftechniek

Het seminar aandrijftechniek is volgens de beursorganisatoren een aanrader. Bosch Rexroth, Elsto Drives & Controls en Bakker & Co geven op dit thema aansluitend drie presentaties. Een must-go voor wie alles wil weten over de nieuwste ontwikkelingen in de aandrijftechniek.

Tech-paviljoen Pump Plaza

Pump Plaza is deze editie wederom het ankerpunt voor de natte procesindustrie. Hier presenteren 11 leveranciers de laatste stand der techniek in pomptechnologie.

Vertegenwoordigd zijn:

  • Auma Benelux
  • Distrilab
  • Fristam Pompen
  • Geveke
  • Gorman-Rupp Europe
  • Holland Air Pumps
  • Kalteren Pompen
  • KSB Nederland
  • Spin Pompen
  • Suurmond
  • Watson Marlow Fluids Technology Solutions

Studenten Innovatiepaviljoen

Nieuw deze editie is het Studenten Innovatie paviljoen. Hier delen studententeams innovatieve projecten. De opzet is praktisch. Er zullen diverse uitvoerbare ideeën en tastbare oplossingen te zien met het oog op de energietransitie en verduurzaming.

Techinnovaties

Het publiek kan weer stemmen voor innovaties via de High Tech Trophy Award-verkiezing. Alle kanshebbers voor de innovatieprijs staan bij elkaar tegenover Pump Plaza aan de overzijde van Industry Highway.

  • Tetra Pak heeft maar liefst vijf producten voor de innovatieprijs ingezonden. Het gaat om: Yoghurt Milk with OneStep Technology, Big bag tipping unit, Air Jet Cleaning System for Powder en Dry Cooker Stretcher DDA.
  • Endress+Hauser heeft er twee geselecteerd: de Teqwave MW voor inline vastestofmeting en een eenmalig te gebruiken flowmeter voor biotechnologie en life sciences.
  • EAO Benelux dingt mee met de Rugged RCC Controller voor zware en speciale voertuigen. – Finder Relais Nederland presenteert zijn Opta Serie 8A, een programmeerbaar logisch relais.
  • Van Beek denkt hoge ogen te gaan gooien met de elektrisch verwarmde schroeftransporteur Celsius Volta.
  • Jongia Mixing Technology gaat voor de hoofdprijs met zijn Liquidz DNA of Mixing voor het verzamelen van data van mengsensoren en vertaling daarvan naar procestechnische instellingen.
  • Elscolab meent kans te maken met de ‘ISM Core’, een tool van Mettler Toledo voor het managen van sensoren.
  • Controlin tot slot doet mee met ‘SmartLink SW-HT’, software voor configuratie, parametrisering en diagnostiek van veldinstrumentatie.

Seminar ‘Fascinerende Wetenschap’

Op de slotdag organiseert FHI nog het overkoepelende seminar ‘Fascinerende Wetenschap’. Niet op de beursvloer, maar vanwege het verwachte grote aantal belangstellenden boven, in de Croesezaal. Vier vermaarde wetenschappers nemen bezoekers mee in de wereld van thermodynamica, astrofysica en biotechnologie. Deze slotlezing is met name interessant voor wie werkzaam is op het raakvlak van industrie en onderzoek en eens een kijkje wil nemen in de life sciences.

Sprekers

Klaas Landman van de Radboud Universiteit Nijmegen en auteur van het boek Founders of General Relativity geeft een presentatie over thermodynamica.

Hans Plets, Director EMR ET Project Office at Einstein Telescope, gaat in op de Einstein Telescoop.

John van der Oost van de onderzoeksgroep Bacteriële Genetica aan het Microbiologisch Laboratorium van Wageningen Universiteit vertelt over de CRISPR-Cas revolutie.

Daarbij zal Jurre Steens, CTO van Scope Biosciences, als laatste spreker inzoomen op diagnostische toepassingen van CRISPR-Cas.

Deze lezingserie is erop gericht de horizon te verbreden, met baanbrekende wetenschappelijke en technologische ontdekkingen als inspiratiebron. ‘Fascinerende Wetenschap’ vindt plaats op vrijdag 27 september van 10:00 tot 13:10 uur.

WoTS 2024
WoTS 2024 | foto:FHI

WoTS 2024 gratis bezoeken?

Registreer hier

WoTS 2024: meer exposanten, ook meer bezoekers?

Profile picture of Drs. Vincent Hentzepeter

Geschreven door Drs. Vincent Hentzepeter

Lees meer van Drs. Vincent Hentzepeter icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark