Verwacht in Ahoy: Pumps & ­Valves, Solids, M+R

icon.highlightedarticle.dark Beursorganisatie
86 bekeken 25 september 2023
Pumps & Valves, Solids, en M+R
Pumps & Valves, Solids, en M+R | Foto: FOODNote

Op 4 en 5 oktober 2023 vinden weer gelijktijdig de vakbeurzen Pumps & Valves, Solids, en M+R plaats in Rotterdam Ahoy. Naast het ­bekende tentoonstellingsaanbod van ­leveranciers in de sector, is er parallel een conferentieprogramma waar ­kennispartners praktische tips en tricks geven voor een toekomst­bestendige procesindustrie.

De vakbeurzen Pumps & Valves, Solids, en M+R vinden op 4 & 5 oktober 2023 gelijktijdig plaats in Rotterdam Ahoy. Beursbezoekers zal het niet direct opvallen, maar beursorganisator Easyfairs heeft in het kader van de beurs-tweedaagse de eerste week van oktober 2023 omgedoopt tot ‘Rotterdam Processing Week’. Zo was Pumps & Valves 2021.

Achterliggende gedachte is hiermee een nieuw platform in Nederland op te zetten op basis van technologische ontwikkelingen, kennisopbouw- en uitwisseling en het verbinden van professionals uit de procesindustrie. De drie vakbeurzen blijven overigens de kurk waar het concept op drijft.

Pumps & Valves, Solids, en M+R
Pumps & Valves, Solids, en M+R | foto:FOODnote

Procestechnologieweek

De komende jaren zal dit concept verder uitgebouwd worden. Bas van Gent, Business Unit Director bij beursorganisator Easyfairs Solids, Pumps & Valves en M+R, verwoordde de ambities dit voorjaar als volgt:

“De drie vakbeurzen vormen samen al een totaalplatform met oplossingen voor het hele productieproces. Door dit evenement te omringen met een week vol activiteiten creëren we een totaalervaring voor technische professionals uit de procesindustrie. Van de chemie- tot voedingsmiddelenbranche en van uitgebreide masterclasses tot diner, voor elke professional in de procestechnologie is deze week om niet te missen.”

Zo’n 150 exposanten

De combibeurs loopt van technische oplossingen voor de droge procesindustrie via de meet- en regeltechniek (M+R)-straat naar alles wat de natte procesindustrie nodig heeft voor zijn industriële productie.

Solids domineert ook deze editie de beursvloer met een kleine 100 stands, goed voor twee derde van de gereserveerde ruimte in Ahoy. Pumps & Valves telt ruim 40 standhouders.

Pumps & Valves, Solids, en M+R
Pumps & Valves, Solids, en M+R | foto:FOODnote

Alles over meten en regelen

De vakbeurs M+R is nog betrekkelijk nieuw en maakt het voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in ‘meten = weten’ gemakkelijk om snel hun licht op te steken bij de bekende spelers op dit gebied.

Er staan in totaal 13 exposanten volgens de exposantenlijst van begin september, exclusief mediapartners. Partijen als Vega, Endress + Hauser, Lans Nivotherm, Sick, Elscolab en SMAR Europe zijn ook deze editie weer van de partij.

Carrièredag

Tijdens de persconferentie in juni maakte Easyfairs bekend dat er dit jaar een carrièredag gepland staat. Voor dit project, dat nog in wording is, worden verschillende scholen en studenten uitgenodigd en in contact gebracht met leveranciers.

Dit in het kader van het oplossen van het tekort aan technisch geschoold personeel. Het idee is met name de technische scholen actief te betrekken bij wat exposanten hun leerlingen te bieden hebben. Scholen worden uitgenodigd te participeren in dit initiatief.

Article image of: Verwacht in Ahoy: Pumps & ­Valves, Solids, M+R

Conferentieprogramma

Beide beursdagen zijn omlijst met een conferentieprogramma. Tijdens de persconferentie meldde Easyfairs dat er ingehaakt zal worden op praktisch thema’s in de wereld van de procestechnologie, waaronder verduurzaming van de industrie, het gebruik van proceswater, procesefficiëntie en optimalisering, digitalisering en automatisering, en circulair produceren.

Met het oog op de toekomstige waterstofeconomie is een aparte sectie ingericht over de hiervoor benodigde technologie.

Rondetafeldiscussie duurzaamheid

Inspelend op het speerpunt ‘duurzaamheid en energietransitie’ zullen Solids Processing en Fluids Processing, gehost door Easyfairs, op beide dagen een rondetafeldiscussie over dit thema organiseren.

De insteek wordt bewust praktisch gehouden. Geen filosofische beschouwingen over circulariteit, maar boter bij de vis met concrete voorbeelden van hoe de industrie zijn processen duurzamer kan inrichten, met minder inzet van energie, door optimale inzet van het machinepark en gebruikmakend van de nieuwste technologieën.

Terugverdientijden voor de benodigde investeringen komen ook aan de orde. Want bij duurzaamheid gaan de kosten voor de baat uit.

Smart badge

Alle beursbezoekers krijgen bij binnenkomst een smart badge om snel benodigde informatie te ontvangen. Wie op een stand iets van interesse ziet, kan dit simpel aangeven door de badge te scannen. Na afloop van het beursbezoek komt alle informatie van de gescande stands per email binnen.

Netwerken

Behoefte aan extra netwerken? Blijf dan tot de exposantenborrel die op woensdag 4 oktober 17:00 uur begint. En tot slot: De volgende editie van deze beurscombinatie vindt plaats op 1 + 2 oktober 2025 in Rotterdam Ahoy.

Article image of: Verwacht in Ahoy: Pumps & ­Valves, Solids, M+R
Pumps & Valves, Solids, en M+R
Pumps & Valves, Solids, en M+R | foto:FOODnote

Neem deel aan de rondetafeldiscussie ‘duurzaamheid’

De rondetafel duurzaamheid vindt plaats op beide beursdagen (4 en 5 oktober) en gaat over ‘Industriële processen verduurzamen in de praktijk’.

Locatie: Kennistheater op de beursvloer

Tijdstip: 12:30 tot 13.15

Sprekers: Dinnissen (Rieks Reyers), Van Beek (Perry Verberne), Hosokawa Micron (Bertram Mak), Aerzen (Tim van Haren), CCS Energieadvies (René Cornelissen)

De rondetafeldiscussie sluit aan op het beursthema ‘Duurzaamheid’. Proces Media heeft voor een ­interactieve discussieopzet gekozen om de energietransitie technisch tastbaar te maken, dit o­nder auspiciën van Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur van de titels Solids Processing en Fluids Processing. Kom alles te weten over:

  • duurzaamheid in de praktijk
  • zuinige machines
  • energieterugwinning
  • slimmer en groener machineontwerp
  • machinebehoud door goed onderhoud voor een verlengde levensduur
  • oplossingen voor ‘einde leven van ­installaties’/reserveonderdelen.

Lees alles over de beurs

www.pumpsvalves.nlicon.arrow--dark
Profile picture of Drs. Vincent Hentzepeter

Geschreven door Drs. Vincent Hentzepeter

Lees meer van Drs. Vincent Hentzepetericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark