Voor iedereen die geïnteresseerd is in de haalbaarheid en praktische uitvoering van de energietransitie is er op 4 en 5 oktober een ronde-tafel discussie over duurzame keuzes in de procesindustrie. De discussie vindt beide dagen plaats tussen 11:00 – 12:00 in het beurstheater in Rotterdam Ahoy tijdens de vakbeurzen Solids Rotterdam, Pumps & Valves en het op meet- en regeltechniek gerichte M+R.

Interactieve discussieopzet

Een en ander valt onder de vlag van de Rotterdam Processing Week, van 2-6 oktober. Met de ronde tafel wordt aangesloten op een van de thema’s tijdens deze beurs-tweedaagse: ‘Duurzaamheid’. Proces Media heeft in samenwerking voor een interactieve discussieopzet gekozen om de energietransitie technisch tastbaar te maken, dit onder auspiciën van Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur van de titels Solids Processing en Fluids Processing.

De opzet in een notendop: duurzaamheid in de praktijk, gericht op zuinige machines die minder energie gebruiken; slimmer en duurzamer machineontwerp; machinebehoud door goed onderhoud voor een verlengde levensduur en oplossingen voor einde leven installaties/reserveonderdelen.