RVS tanks voor dranken en sappen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RVS tanks voor dranken en sappen

Of u nu wilt verwarmen, koelen, mengen of opslaan, Gpi heeft de beste opslagtanks voor uw sapverwerking.

Er staat een steeds gevarieerder assortiment aan dranken in het schap, waarbij verse sappen, sport-, energie- en proteïne dranken steeds belangrijker worden. Het verwerken van ingrediënten voor deze producten vraagt om specialistisch equipment, waarbij altijd rekening moet worden gehouden met de eigenschappen van het product.

Iedere toepassing vraagt andere eisen van een saptank. Daarom worden onze tanks in nauwe samenwerking tussen al onze afdelingen ontworpen en gefabriceerd zodat deze perfect bij uw product en proces passen en voldoen aan alle gewenste kwaliteitseisen en keurmerken.

De juiste tank/roerwerk combinatie
Laat ons buiten de tank ook het roerwerk verzorgen. Gpi De Gouwe heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en maken van roerwerken en roerwerkcombinaties die perfect aansluiten bij uw sapverwerkende proces. Een veel gebruikte oplossing is het zogenoemde U-Z roerwerk. Dit roerwerk behoudt de homogeniteit van het product, zelfs als het product vezels of vruchtvlees bevat.

Verwarmen en koelen
Bij de opslag van sappen en dranken is het van essentieel belang dat het product op de juiste temperatuur blijft. Zorg voor de juiste combinatie van verwarm-/koelvermogen en isolatie op de tank, om uw product binnen de gewenste tijd op te warmen of af te koelen.

Leg uw koelings-/verwarmingscase direct bij uw aanvraag voor aan Gpi, wij denken graag mee over de meest efficiënte oplossing. Of dit nu om dimple, dubbele mantel, of half pipe gaat.

Gpi heeft veel ervaring met het bouwen van tanks en equipment voor vruchtensappen, sterke drank, zuivel, bier of andere dranken en concentraten. Zo kunnen wij het juiste advies geven over verwarming of koeling van het product, het bouwen van tanks onder druk (PED/AD2000) om de versheid te bewaren en meedenken over de benodigde afwerking van de tank voor hygiënische doeleinden.

Met engineering, productie en kwaliteitscontrole in eigen huis houden we maximale grip op de kwaliteit en garanderen we u oplossingen die voldoen aan de allerstrengste eisen op het gebied van hygiëne, veiligheid, duurzaamheid en bedieningsgemak. Vanzelfsprekend werken we binnen de gestelde internationale normen en voorschriften kunnen we desgewenst ook produceren volgens de EHEDG-richtlijnen.

Aseptische opslag
Het is essentieel dat er geen ongewenste bacteriën of vervuiling bij de sappen komen. Voor de meest veeleisende toepassingen is Gpi in staat om aseptische, of steriele, opslagtanks te ontwerpen en produceren. Aseptische opslagtanks worden zeer hygiënisch ontworpen, staan veelal onder druk en worden beschermd tegen ongevraagde invloeden van buitenaf.

Geschreven door

Logo van:RVS tanks voor dranken en sappen

Gpi De Gouwe

Gpi De Gouwe, experts in food process equipment voor verwarmen, koelen en mixen Lees meer