Een continue lekbewaking door dubbelwandige tanks

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Een continue lekbewaking door dubbelwandige tanks

Wist u dat composieten (Glasvezel Versterkte Kunststof) tanks ook zeer geschikt zijn om producten zoals zoutzuur, citroenzuur, natronloog, etc. op te slaan?

Dit kan heel goed in een enkelwandige tank, maar wij kunnen ook dubbelwandige composieten tanks leveren. Hierdoor wordt een accidentele lek van lading vroegtijdig opgemerkt door een continue lekbewaking.

Voor deze tussenliggende ruimte maakt M.I.P. gebruik van Parabeam 3D-glasweefsel. Dit is een ca. 4,5 mm dik sandwich-element dat op over- of onderdruk gezet kan worden.

Het Parabeam 3D-glasweefsel wordt geplaatst tussen de chemische barrièrelaag en het structuur laminaat. Op deze manier wordt de chemische barrièrelaag continu bewaakt, waardoor een chemische aantasting van het structuur laminaat wordt geëlimineerd. Hierdoor kan M.I.P. kostenbesparend werken. Voor het structuur laminaat kan immers een kwalitatief goedkope hars gebruikt worden, en voor de chemische barrièrelaag (wat in contact komt met het product) een duurdere resistente laag.

Welk type hars we hiervoor moeten gebruiken, volgt uit een harsadvies van onze leveranciers en partners Polynt en Ineos.

Geschreven door

M.I.P. nv

M.I.P. is de leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het... Lees meer