Gpi Tanks produceert 200L drukvat voor COVID-19 vaccin

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi Tanks produceert 200L drukvat voor COVID-19 vaccin

Door de coronapandemie ontstond bij een groot internationaal farmaceutisch bedrijf behoefte aan een nieuwe solvent tank als onderdeel voor de productie van het COVID-19 vaccin. Zo kwam Gpi in beeld.

De farmaceutisch fabrikant schakelde dienstverlener Agidens in voor de uitvoering van het project. Vanwege de dringende vraag in verband met het coronavirus was snelle levering een vereiste. Gpi kon hieraan voldoen door onderdelen (bijv. mangat) uit voorraad te laten leveren en doordat Gpi in eigen beheer drukvaten onder PED module H mag keuren.

Uiteraard moest de beoogde leverancier voldoen aan hoge eisen ten aanzien van de afwerking en gekozen materialen. Gpi heeft jarenlange ervaring in het leveren van tanks voor de farmaceutische industrie en is bekend met geldende ontwerpeisen (ie. ASME-BPE).

De opdracht / het product
Geert Roggeman, Process Engineer van Agidens, vertelt over de bijzondere omstandigheden van de opdracht: ‘Wegens de internationale druk op de vaccin fabrikanten om de productie op te schalen en te vrijwaren van onderbrekingen door een tekort aan productieonderdelen, stond het project onder zeer hoge tijdsdruk. Als gevolg hiervan waren de nodige ervaring en inventiviteit nodig om de technische vereisten van het equipment om te zetten in een ontwerp dat op een zo kort mogelijke termijn kon gerealiseerd worden, zonder toegevingen te doen aan de hoge kwaliteitseisen van die gelden in de farmaceutische industrie.’

De opdracht omvatte een druktank met een inhoud van 200 liter voor oplosmiddelen. Het vat, uitgerust met een klöpper head bodem en manhole DN600 top, is gebouwd volgens PED richtlijn 2014/68/EU. Het vat is vervaardigd uit rvs 1.4404/ 1.4307 (316L) en heeft een gladde afwerking aan de binnenkant van Ra ≤ 0,6 μm voor en na elektropolijsten. De tankaansluitingen bestaan uit een combinatie van Triclamp ferrules en hygiënische flensen (AHW Connect).

Samenwerking
De ambitieuze planning is behaald door een goede samenwerking tussen de engineers van Agidens en Gpi. Beide partijen reageerden snel op bijgestelde eisen en wensen vanuit de eindklant, zodat de tank op tijd geleverd werd. Roggeman: ‘Agidens heeft Gpi ervaren als een zeer professionele, snel op de bal spelende en meedenkende partner voor de realisatie van dit equipment dat deel uitmaakt van een productieproces voor vaccins.’

Het resultaat
‘Bijzonder aan het project waren de corona omstandigheden, waardoor de afname (FAT) online, op afstand, werd uitgevoerd. Dit vergt een enigszins aangepaste organisatie. Het vereist ook een sterk wederzijds vertrouwen tussen klant en producent. Als besluit kunnen we stellen dat Gpi de gedane plannings- en kwaliteitsgaranties volledig heeft hard gemaakt zoals bij aanvang van het project werd overeengekomen, tot volle tevredenheid van klant en eindklant,’ aldus Roggeman.

‘Gpi heeft de gedane plannings- en kwaliteitsgaranties volledig hard gemaakt zoals werd overeengekomen.’
De snelle levering van de nieuwe tank zorgt er mede voor dat sneller meer mensen gevaccineerd kunnen worden met het COVID-19 vaccin in de strijd tegen het coronavirus. De goede samenwerking is ook bekrachtigd door een vervolgorder voor een 200L tank welke ook ingezet zal worden voor de productie van het vaccin.

Over Agidens
Agidens is een internationale dienstverlener en helpt haar klanten – al 70 jaar – bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Met een focus op het ‘waarom’ zoekt het bedrijf samen met de betrokken partijen naar de beste oplossingen voor het verbeteren van processen.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Gpi Tanks produceert 200L drukvat voor COVID-19 vaccin

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi Tanks is een all round toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur voor de Food, Farma, Chemie en de algemene opslagindustrie. Gpi engineerd en produceerd tanks van 5 liter... Lees meer