Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 18 juli 2023
Gpi's RVS Kookketels voor Rimboe Sauzen & Marinades
Gpi's RVS Kookketels voor Rimboe Sauzen & Marinades | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Productie Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Wim van der Slot, algemeen productieleider Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Productie Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
2000 en 3000ltr kookketels | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Vullijn Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Vullijn Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Vullijn Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Het zonnige succes achter smaakvolle sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Magazijn Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Productie Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Productie Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Productie Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
Article image of: Efficiëntere productie bij Rimboe Sauzen & Marinades door rvs kookketels van Gpi De Gouwe
Pand Rimboe Sauzen | Foto: Gpi De Gouwe
“Onze omzet is sinds 2019 verdrievoudigd, dus de investering in extra kookketels werpt duidelijk zijn vruchten – in ons geval, sauzen – af”
Wim van der Slot, algemeen productieleider

Bij de start in het nieuwe pand in Sassenheim produceerde Rimboe haar sauzen in drie door Gpi geleverde rvs kookketels. Inmiddels zijn er nog een aantal procestanks aan hun proceslijn toegevoegd, met als gevolg dat Rimboe Sauzen & Marinades haar omzet flink heeft zien groeien. Drie jaar na dato gingen we langs om nog eens de balans op te maken van deze zichzelf snel terugverdienende investering.

Bij binnenkomst is direct al zichtbaar dat Rimboe Sauzen niet heeft stilgezeten. Van de toen nog kale en lege bedrijfs- en productieruimtes is geen sprake meer. “Het is een heel verschil ten opzichte van een paar jaar geleden. Ons pand is nu goed gevuld“ vertelt Wim van der Slot, algemeen productieleider, met terechte trots als hij ons voorgaat richting de productieruimte. Er was al rekening gehouden met het feit dat drie kookketels voor sausbereiding niet voldoende zou zijn.

Kookketel

In oktober 2020 mocht Gpi namelijk opnieuw twee kookketels leveren. Deze procestanks hebben elk een inhoud van 2.000 ltr en zijn beide voorzien van een snelmenger. In 2021 werden er opnieuw Gpi ketels aan het machinepark toegevoegd; nog twee zoals de voorgaande tanks, maar dan met elk een inhoud van 3.000 ltr. Wim; “Onze omzet is sinds 2019 verdrievoudigd, dus de investering in extra kookketels werpt duidelijk zijn vruchten – in ons geval, sauzen – af”.

Procestank

Met deze rvs procestank uitbreiding kan Rimboe nog meer saus varianten op één dag produceren. Dit was met de eerste set van drie kookketels beperkt. “Nu de saus productieruimte volledig bezet is, betekent niet dat er geen groeimogelijkheden meer zijn. Wensen en plannen genoeg, maar deze worden stapsgewijs gerealiseerd” deelt Wim ons met een geheimzinnige glimlach mee.

“We maken nu in totaal circa 150 recepturen aan saus, dressings en marinades”
Wim van der Slot, algemeen productieleider

Geautomatiseerde 6-kops flessenlijn

Waar voorheen één enkele afvullijn de afvul- & verpakkingsruimte besloeg, heeft ook deze afdeling een metamorfose ondergaan. Met de aanschaf van een geautomatiseerde 6-kops flessenlijn, rollen er in plaats van 700 flessen momenteel 3.000 flessen per uur van de band af. Naast flesverpakkingen produceert Rimboe ook sauzen in portieverpakkingen (sachets) en in grootverpakkingen zoals emmers en jerrycans. Al deze varianten hebben een eigen geautomatiseerde afvullijn. Er worden zelfs IBC containers, bestemd voor de industriële markt, door Rimboe afgevuld.

Van groothandel tot supermarktschap

De sauzen van Rimboe hebben hun weg gevonden naar groothandels, bedrijfscateraars, restaurants, speciaalzaken en cafetaria’s. Maar er is goed nieuws voor consumenten: de Rimboe sauzen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar bij twee Nederlandse supermarktketens.

Ook produceert Rimboe heerlijke ketjap, marinades en dressings. Maar de satésaus van Rimboe blijft het paradepaardje naast de bijna 30 andere verschillende smaken sauzen. En er liggen nog spannende plannen op tafel om deze favoriet verder te laten groeien.

Technologie & teamwork

Gedurende onze rondleiding zien we dat het team van Rimboe prima op elkaar is ingespeeld en Wim daarin de spil is. Wim; “Wij houden ons productiesysteem bewust eenvoudig, zodat we snel kunnen schakelen en handelen. Mocht er onverhoopt een mankement of storing in de productielijn optreden, dan hoeft de volledige lijn niet stilgelegd te worden. Technologie is mooi en passen wij ook zeker toe, maar wel op een dergelijke wijze dat we er niet volledig afhankelijk van zijn.”

Het efficiënte productiesysteem zorgt er bovendien voor dat Rimboe in staat is om naast haar eigen merk sauzen ook private label sauzen te produceren. “We maken nu in totaal circa 150 recepturen aan saus, dressings en marinades. Hiervan is ongeveer twee derde private label, waaronder bekende merknamen te vinden zijn” aldus Wim.

Kwaliteit en betrokkenheid

Na een enerverende ochtend nemen we afscheid. We hebben mogen ervaren dat Rimboe Sauzen en Marinades, het Nederlandse sausmerk met Aziatische roots, vasthoudt aan haar drive en blijft innoveren zonder concessies te doen aan kwaliteit en betrokkenheid.

Dit zijn kernwaarden die ook voor ons als rvs process equipment leverancier na aan het hart liggen en die onze samenwerking met Rimboe naar een hoger niveau tillen. Met een knipoog zeggen we bij de laatste handdruk: “Tot over een paar jaar!” waarop Wim antwoordt: “Daar hou ik je aan!”

Neem contact opicon.arrow--dark

Geschreven door

Gpi De Gouwe

Gpi De Gouwe, experts in food process equipment for heating, cooling and mixing Lees meer