Niet-invasieve flowmeting van hoge-temperatuur stoom

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
63 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Niet-invasieve flowmeting van hoge-temperatuur stoom

Met de Fluxus g722 ST-HT presenteert FLEXIM ‘s werelds eerste en enige clamp-on ultrasone flowmeter voor hoge-temperatuur stoom. Het nieuwe meetsysteem is special ontwikkeld om nauwkeurig het volume en de massa van verzadigde of oververzadigde stoom te kunnen meten tot temperaturen van wel 400 °C.

De Fluxus g722 ST-HT meet de stoomflow op niet-invasieve wijze, d.w.z. van de buitenzijde van de leiding. Clamp-on ultrasone sensoren worden simpelweg van buitenaf op het leidingsysteem gemonteerd. Dit vereist minimale installatie-inspanningen en er is geen noodzaak om het leidingwerk open te maken om een flowmeter te kunnen inbouwen. De akoestische meettechnologie heeft een zeer hoge meetdynamiek en meet onafhankelijk van de doorstroomrichting. De Fluxus g722 ST-HT biedt hierdoor een nauwkeurige bi-directionele flowmeting over een breed meetgebied met een turn-down verhouding van 25:1.

De nieuwe Fluxus g722 ST-HT is een aanvulling op de reeds bestaande FLEXIM stoomflowmeter model Fluxus g721 ST, die vorig jaar ook als eerste clamp-on stoomflowmeter op de markt is gebracht, toen echter met temperatuurlimiet van 180 °C. Nu kan de Fluxus g722 ST-HT dus toegepast worden voor stoomtoepassingen tot wel 400 °C en tot een leidingdiameter van 900 mm. De uitbreiding van het temperatuurbereik is mede tot stand gekomen door de toepassing van FLEXIM’s gepatenteerde WaveInjector-technologie in combinatie met de ‘cross-correlation’ technologie.

“Met deze laatste ontwikkeling zijn er nog maar weinig flowtoepassingen waar FLEXIM zich niet kan bewegen”, aldus Denis Funk, Industrie Manager Power bij FLEXIM: “Tot op heden heeft geen enkele andere leverancier de flow van hoge temperatuur stoom kunnen meten middels niet-invasieve technologie. Het maakt ons trots dat ons dit als eerste gelukt is.”

Meer Flexim nieuws icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Niet-invasieve flowmeting van hoge-temperatuur stoom

Flexim Instruments Benelux B.V.

Flexim GmbH Berlijn, is in 1990 opgericht door vier afgestudeerden van de Berlijnse Humboldt Universiteit en de Universiteit Rostock, ontwikkelt en produceert ultrasone clamp-on debietmeters en in-line procesanalysers. De hoge... Lees meer