Dubbel voordeel met ControlAir IFC flowcontroller met inblok functie

icon.highlightedarticle.dark Doorstromingsschakelaars
Laatste wijziging: 29 september 2023
Geveke flowcontroller
Geveke flowcontroller | Foto: Geveke Energy Services
Article image of: Dubbel voordeel met ControlAir IFC flowcontroller met inblok functie
ControlAir IFC | Foto: Geveke Energy Services
Article image of: Dubbel voordeel met ControlAir IFC flowcontroller met inblok functie
druk grafiek | Foto: Geveke Energy Services
Article image of: Dubbel voordeel met ControlAir IFC flowcontroller met inblok functie
kosten tabel | Foto: Geveke Energy Services
Article image of: Dubbel voordeel met ControlAir IFC flowcontroller met inblok functie
slowstart klep | Foto: Geveke Energy Services

Geveke introduceert ControlAir IFC M flowcontroller, speciaal ontwikkeld voor kleine persluchtinstallaties tot 55kW. De ControlAir IFC M serie is een inline model flowcontroller die tussen de hoofdleiding achter het buffervat gemonteerd dient te worden.

Het buffervat wordt dan dynamisch ingezet (werkt als een stuwdam), waarmee traagheid van de installatie opgeheven wordt en men op een stabielere en daardoor op een veel lagere netdruk kan draaien. De druk in de productie zal binnen 0,07barg stabiel gehouden worden door perslucht uit het buffervat gecontroleerd te laten expanderen.

Draaien op lagere druk = energiebesparing

Draaien op lagere druk resulteert in energiebesparing en u bent nu in staat om uw opwekkingsdruk en uw netdruk gescheiden in te stellen. Omdat de ControlAir IFC M van 0 tot 100% van zijn bereik kan regelen kan het geprogrammeerd worden om buiten productie uw systeem volledig in te blokken en heeft u geen extra afsluiter (slow start klep) met weekklok nodig.

Storing? Regelkraan open

Als de productie start, zal de ControlAir IFC M het systeem gecontroleerd weer op druk brengen. In geval van storing zal de ControlAir IFC M de regelkraan volledig open zetten zodat dit geen impact op de productie zal hebben. Wilt u nog meer zekerheid dan kan de regelkast gekoppeld worden aan een externe bypass klep die parallel aan de flowcontroller aangesloten wordt.

De flowcontroller en centrale afsluiter staan beiden op de erkende maatregelen lijst (FA2 en FA3 van EML). Met investeren in de ControlAir IFC M profiteert u dus van beide en als u uw buffervat volume vergroot wordt uw nuttige volume ook beter (FA1 van EML).

Kunt u in uw productie op verschillende drukken draaien dan kunt u de ControlAir IFC M serie op verschillende plekken in uw productie installeren, drukken segmenteren en gecontroleerd lijnen inblokken.

Geschreven door

Logo van:Dubbel voordeel met ControlAir IFC flowcontroller met inblok functie

Geveke Energy Services

Geveke Energy Services legt zich toe op optimalisatie en energiebesparing van alle merken persluchtinstallaties. Ca.70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik. Het onbewust omgaan met perslucht... Lees meer