Met Huikeshoven veilig de winter door

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Met Huikeshoven veilig de winter door

Huikeshoven biedt Elektrische Heat Tracing (EHT)-systemen aan als bescherming tegen het bevriezen van leidingen. EHT-systemen worden gebruikt waar leidingisolatie niet kan voorkomen dat de vloeistoffen in de leidingen bevriezen. Afhankelijk van het ontwerp kunnen EHT-systemen bescherming bieden tegen zowel vorst als temperatuurbehoud. Het doel hiervan is voorkomen dat vloeistoffen bevriezen en leidingen barsten of verstoppen door bijvoorbeeld kristallisatie. Hierdoor worden lange stilstandtijden, dure schades en gevaarlijke situaties voor mens en milieu vermeden.

Een EHT-systeem bestaat uit een verwarmingslint dat aan de leidingen wordt bevestigd. Door spanning op het verwarmingslint te zetten wordt door de weerstand in het lint de elektriciteit omgezet in de gewenste warmte. Door deze omzetting van elektriciteit in thermische energie (warmte) worden bijvoorbeeld warmwaterleidingen op temperatuur gehouden en/of vloeistoffen beschermd tegen bevriezing.

Huikeshoven beschikt over een team bestaande uit gespecialiseerde engineers en monteurs met een brede kennis en ervaring op het gebied van industriële elektrowarmte. Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven is specialist in elektrowarmte: electrische tracing, Heaters (verwarmingselementen, doorstroomheaters, luchtheaters, insteekelementen, patroonelementen), ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50... Lees meer