Mass Flow Control #Redefined

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mass Flow Control #Redefined

Compacte Multifunctionele Mass Flow Meters/Controllers

De nieuwe FLEXI-FLOW van Bronkhorst combineert de voordelen van een unieke through-chip-sensor met bewezen by-pass technologie. De compacte thermische massflowmeters en controllers zijn 35% kleiner dan traditionele instrumenten, de kleinste op de markt voor flowbereiken tot 20 ln/min. Dankzij de nieuwe sensortechniek bieden de instrumenten een zeer stabiele flowregeling, maar ook een zeer snelle regeling, met insteltijden van minder dan 150 ms.

FLEXI-FLOW instrumenten hebben geïntegreerde temperatuur- en druksensoren en een on-board gasdatabase voor de hoogste nauwkeurigheid, zelfs bij variërende procesomstandigheden. Met deze nieuwe technologie zijn de instrumenten aanpasbaar aan veel toepassingen door hun brede dynamische flowbereiken (tot 1:1000). De temperatuur- en druksignalen kunnen de gebruiker informatie verschaffen over de werkelijke procesomstandigheden. In feite is FLEXI-FLOW dus meer dan alleen een flowmeter of -regelaar; het is een multi-parameter meet/regelapparaat.

Voor een eenvoudige instelling en bewaking van de instrumenten en uw proces introduceert Bronkhorst een USB-C-poort, optionele Bluetooth-communicatie en NAMUR-statusindicatie door middel van gekleurde LED’s en digitale outputparameters. FLEXI-FLOW is verkrijgbaar in 2 voorgeconfigureerde modellen, als een built-to-order versie, of als een op maat gemaakte, meerkanaals oplossing, elk inclusief gratis en eenvoudige software tools voor configuratie, en voor diagnostiek en voorspellend onderhoud.

Meer weten over de FLEXI-FLOW? icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Mass Flow Control #Redefined

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer