Markeringen verhogen veiligheid in zuivelfabriek

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Markeringen verhogen veiligheid in zuivelfabriek

Het Zuid-Afrikaanse Woodlands Dairy verhoogde de veiligheid in zijn zuivelfabriek door het gebruik van duidelijk herkenbare labels en leidingmerkers van Brady. Leidingmarkering is essentieel voor de veiligheid op de werkvloer, omdat dit direct duidelijk maakt welke risico’s de niet-zichtbare inhoud van de leiding vormt. Speciaal voor de voedingsindustrie heeft Brady labels die voldoen aan de geldende hygiëne- en veiligheidseisen.

Ze zijn gemaakt van niet-giftige materialen die stevig blijven kleven op leidingen die worden blootgesteld aan hitte, kou en vloeistoffen. Hun bedrukking en kleurcode informeert werknemers direct over mogelijke risico’s en wijst hen erop dat ze de juiste beschermingsmiddelen moeten dragen en voorzorgsmaatregelen moeten nemen, voordat ze bijvoorbeeld een klep openen. In een (nieuw) deel van de fabriek werd ook vloermarkering aangebracht met ToughStripe-tape, dat bestand is tegen zwaar voetverkeer en licht voertuigverkeer.

In tegenstelling tot verf heeft de tape geen droogtijd en geeft geen chemicaliën of dampen af. Met de draagbare BMP21-PLUS Labelprinters van Brady werden labels geprint voor kabels, schakelaars en zekeringen, zodat direct zichtbaar is welke zekering bij welk circuit hoort. De labels zijn B-595 vinyl labels, die goed op staal, gepoedercoat metaal, gestructureerde oppervlakken, polypropyleen en glas hechten. Kabels werden voorzien van rvs tags en kabelbinders.

Mocht er onverhoopt een rvs tag in de zuivel belanden, dan wordt die gemakkelijk opgemerkt door metaaldetectoren. Meer informatie over leidingmarkering: https://bit.ly/Leidingmarkering, over labelprinters: https://bit.ly/2ZJBbBr en over het identificeren van leidingen: https://bit.ly/3IaNU1c

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark