Filter voor lange niet-afgeschermde motorkabels

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Filter voor lange niet-afgeschermde motorkabels

U kunt nu genieten van meer vrijheid in het engineeringontwerp, omdat het Danfoss VLT All-mode Filter MCC 201 u in staat stelt te ontwerpen met minder beperkingen ten aanzien van de lengte van de motorkabel. Dankzij verbeteringen in geleide en uitgestraalde emissies, kan de toepassing de nominale EMC-klasse van de aandrijving handhaven voor niet-afgeschermde kabels tot 1000 m lang.

Het filter verbetert de kwaliteit van de motorvoeding door fase-fase en fase-aarde te filteren tot een sinusvormige voeding. Deze verbeterde motorvoeding biedt een goede motorbescherming door het elimineren van motorlagerstromen en motorisolatiespanningen. Uiteindelijk verlengen deze voordelen de levensduur van de motor.

Minimale engineering inspanning is nodig om de filter met de aandrijvingen te installeren, omdat VLT-aandrijvingen zijn ontworpen om het VLT All-mode Filter MCC 201 te bedienen met behulp van een geautomatiseerde functie, die bijpassende bedrijfsomstandigheden mogelijk maakt.

Kortom, het VLT All-mode Filter MCC 201 biedt de volgende voordelen:

Mogelijkheid om te ontwerpen voor niet-afgeschermde kabellengtes tot 1000 m, met behoud van nominale EMC-prestaties
Meer vrijheid in engineeringontwerp met minimale inspanning
Betere motorbescherming, door eliminatie van motorlagerstromen en motorisolatiebelasting
Het VLT All-mode Filter MCC 201 serie omvat filters voor 6A, 13A, 24A, 46A en 65A in IP20 boekstijl.

Het filter kan gebruikt worden met de volgende VLT frequentieregelaars:
VLT AutomationDrive FC 302
VLT AQUA Drive FC 202
VLT Refrigeration Drive FC 103
VLT HVAC Drive FC 102

Kijk hier het webinar “Filters aan de motorzijde van de frequentieregelaar” terug: https://attendee.gotowebinar.com/recording/2498814316534188289

Watch article videoicon.arrow--dark Webinar record Uitgangsfiltersicon.arrow--dark

Geschreven door

Danfoss Drives

Danfoss Drives is producent en leverancier van de bekende VLT en VACON frequentieregelaars, die zich onderscheiden door hun ongeëvenaarde kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en rendement. De nieuwe generatie VLT frequentieregelaars (0,18... Lees meer