Endress+Hauser`s bunkermeetsysteem

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Endress+Hauser`s bunkermeetsysteem

Het leveren van scheepsbrandstof met een consistente standaard dienstverlening is in de praktijk een hele uitdaging voor brandstofleveranciers. Denk hierbij aan transparantie, kwaliteit van de service en de doorlooptijd van schepen in de havens tijdens brandstofleveringen. Het gecertificeerde conform MI-005 bunkermeetsysteem met massaflow-meettechnologie van Endress+Hauser is de uitkomst.

Deze technologie heeft al een aardige reputatie opgebouwd en de potentiële voordelen zijn steeds vaker erkend als wel overgenomen door bunkerhavens en scheepseigenaren.

Het gebruik van Coriolis flowmeting, zoals de Promass massaflowmeters (MFM), verschaft een hoge mate van transparantie en nauwkeurigheid tijdens het bunkerproces. Het is geschikt voor alle type conventionele bunkerbrandstoffen en veel minder fraudegevoelig.

In de huidige harde en onstabiele commerciële omgeving voor de scheepvaart, zorgt het MFM-systeem ervoor dat rederijen kunnen voldoen aan de interne KPI`s van brandstofkostenreductie. Om te kunnen bewijzen dat een afgeleverde bunkerhoeveelheid overeenkomt met de hoeveelheid die op het bevestigingsformulier staat, is de leveringsbon een essentieel onderdeel.

Verkort bunkerprocedure en bespaar op havengeld
Meer havens dringen aan op meer transparantie in de brandstofleveringen en op het verminderen van tijd die schepen doorbrengen in de haven. Eén van de voordelen is dat massaflowmeter(MFM)-systemen de bunkerprocedure verkorten wat een tijdbesparing oplevert van zo’n 3 uur, wat weer te vertalen is naar minder havengeld.

Huidige meting leidt tot incorrecte afrekening
Op dit moment is de conventionele aanpak van brandstofmeting – tankpeiling (tank sounding) op de barge en het ontvangende schip met de vereiste berekeningen van het brandstofniveau van volume naar de massa – zeer tijdrovend en geeft een niet gedefinieerde hoeveelheid luchtinsluiting (cappuccino effect). Dit kan leiden tot een incorrecte afrekening.

De oplossingen met Coriolis flowmetingen zijn hierop voorbereid en worden gebruikt voor koolwaterstofoliën – stookolie, diesel, smeermiddelen – kalibratie is niet nodig bij het omschakelen van brandstof.

Voordelen bunkermeetsysteem Endress+Hauser
Het bunkermeetsysteem biedt een aantal onderscheidende voordelen zoals een eenvoudige ingebruikname en bediening, automatische archivering van audit data (audit trail) en de mogelijkheid tot het aansluiten van twee meetopstellingen op één systeem. In de bunkerleiding bevinden zich de instrumenten, zoals de Coriolis massaflowmeter, druk- en temperatuursensors als wel de automatisch bediende klep. De bediening van het systeem werkt volledig via het touchscreen bedieningspaneel en is op een goede bereikbare locatie te monteren.

Meer lezen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Endress+Hauser`s bunkermeetsysteem

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer