Bornemann HCH high flow spindelpomp / schroefspindelpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bornemann HCH high flow spindelpomp / schroefspindelpomp

De HCH hygiënische high flow spindelpomp is de nieuwste innovatie van marktleider Bornemann. Met een maximaal debiet van maar liefst 1.500 m3 /uur is deze nieuwe pomp de hygiënische verdringerpomp met de hoogste capaciteit in de markt.

HCH High Flow
Met deze unieke high flow pomp is het mogelijk om de specifieke eigenschappen van de spindelpomp in te zetten waar vloeistoffen op (zeer) hoge capaciteiten verpompt moeten worden in de voedingsmiddelen-, zuivel- en drankenindustrie.

Viskeuze en dunne vloeistoffen
De HCH pomp van Bornemann is zeer geschikt voor het verpompen, op een hoge capaciteit, van viskeuze vloeistoffen (tot 50.000 cP) zoals geconcentreerde tomatenpuree/pasta. Maar hij kan ook dienen voor laad- en los-toepassingen van bijvoorbeeld geconcentreerde vruchtensappen. Bij het verpompen van dunvloeibare vloeistoffen, zoals sappen/juices of weistromen, op een hoge viscositeit tot 1.500 m3/uur, biedt de nieuwe HCH pomp ook uitkomst, waar centrifugaalpompen hun beperking in viscositeit kennen.

Pulsatievrije werking
Naast de heel hoge flow biedt de HCH spindelpompen als belangrijk voordeel een pulsatievrije werking, zonder drukstoten. Dit in tegenstelling tot de lobbenpompen die tot nu toe vaak voor soortgelijke toepassingen werden ingezet.

Lange levensduur
Het pomphuis van de HCH high flow spindelpomp is voorzien van een tweezijdige instroomopening. De ontstane uitbalancering van axiale krachten en de geringe lagerbelasting garanderen een lange levensduur. Door de afwezigheid van “metal-to-metal” contact biedt het speciale ontwerp van de HCH serie tevens weinig slijtage en productbeschadiging.

Flexibiliteit in gebruik
De HCH serie biedt een grote gebruiksflexibiliteit. De draairichting van de pompen is omkeerbaar. Deze high flow pompen kunnen bovendien worden geleverd met verschillende spindels. De HCH high flow pompen lenen zich voor een brede druk-range tot 25 bar. Bij het gebruik als CIP-pomp is de maximale capaciteit maar liefst 1.750 m3/uur.

website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Bornemann HCH high flow spindelpomp / schroefspindelpomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer