WAB Impact Reactor : een belangrijke stap naar een groenere chemie

icon.highlightedarticle.dark Milieutechnische installaties Laatste wijziging: 16 augustus 2023
De Pilot plant opstelling in het testcentrum van WAB in Zwitserland
De Pilot plant opstelling in het testcentrum van WAB in Zwitserland | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: WAB Impact Reactor : een belangrijke stap naar een groenere chemie
De nieuwe 'groene' reactor van WAB | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: WAB Impact Reactor : een belangrijke stap naar een groenere chemie
De verwarmde maalcylinder | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: WAB Impact Reactor : een belangrijke stap naar een groenere chemie
De pilootopstelling bij WAB | Foto: Eskens Process Solutions

Met de WAB Impact Reactor zet WAB een belangrijke stap op weg naar een groenere chemie. Vorig jaar toonde WAB de WAB Impact Reactor op de European Coating Show en sindsdien is de interesse in dit innovatieve product zeer snel gegroeid. Sinds 2019 werkt het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Willy A. Bachofen AG (WAB) intensief aan een oplossing voor een groenere toekomst in de chemische industrie.

Hoge en uniforme mechanische energie-input

De WAB Impact Reactor is een gepatenteerde inductief verwarmde parelmolenreactor
voor continue mechano-chemie. Het toestel is gebaseerd op de gekende Dyno-Mill parelmolens van WAB. Maar bij deze reactor verwarmt een inductor rond de roerelementen de reactanten tot +160 °C. De maalmedia (zirkonium parels) in de reactorkamer garanderen een hoge en uniforme mechanische energie-input en een uitstekende oppervlaktevernieuwing van de reactanten. Dit maakt de chemische reacties efficiënter. Tegelijkertijd wordt er minder giftig afval geproduceerd, wat resulteert in lagere productiekosten.

Pilot opstelling

Onlangs installeerde WAB een extra prototype van de WAB Impact Reactor in het WAB Process Technology Centre in Muttenz. Met deze nieuwe pilot opstelling kan WAB samen met haar onderzoek partners in een hoger tempo proeven uitvoeren, en internationale klanten ondersteunen bij hun productontwikkelingen.

Opschaling

In het magazine CHIMIA (2023, 77, No. 5), een wetenschappelijk tijdschrift voor chemie, verscheen intussen ook een artikel over de nieuwe reactor.
Het artikel beschrijft wat mechano chemie is en het belang ervan voor een groenere toekomst in de chemische industrie. Bovendien wordt uitgelegd welke leemte de WAB Impact Reactor opvult. Tot nu bestond er immers geen geschikte en schaalbare apparatuur om deze technologie vanuit het onderzoekslaboratorium op te schalen voor gebruik in industriële toepassingen.

Nominatie: Best of Industry Award

Intussen werd de WAB Impact Reactor genomineerd voor de Best of Industry Award in de categorie Farmaceutische Technologie, wat nog maar eens bewijst dat het om een zeer innovatief product gaat waar we zeker nog veel over zullen lezen.

Wil u deze nieuwe reactor ook testen in een van uw projecten, neem dan gerust contact op met Eskens Process Solutions.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:WAB Impact Reactor : een belangrijke stap naar een groenere chemie

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer