Keuzestress: wordt het Powtech of Pumps & Valves Rotterdam?

icon.highlightedarticle.dark Beursorganisatie
50 bekeken 29 september 2023
Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur | Foto: FOODNote

Hè? Powtech ook voor vloeibare processen? Jazeker, al jaren biedt deze beurs veel oplossingen voor natte procestechnologie. Sterker nog, wie meer wil weten over combinaties van natte en droge processen, zoals veel voorkomt in de voedingsindustrie en de farmacie, is hier spekkoper.

Maar je hoeft niet te kiezen. Het kan ook allebei, een bezoek aan Powtech én aan Pumps & Valves Rotterdam. Op 26 tot en met 28 september kun je terecht op Powtech in het beurscomplex van Neurenberg.

Op 4 en 5 oktober 2023 vinden weer gelijktijdig de vakbeurzen Pumps & Valves, Solids en M+R plaats in Rotterdam Ahoy. Ik zou gaan voor een een-tweetje. Powtech voor de echte innovatie en vernieuwing. Voor wie voorop wil lopen in de markt is dit een must-go. En de biergartens aldaar zijn ook niet te versmaden.

Pumps & Valves Rotterdam heeft dan weer als grote voordeel dat je er kunt netwerken met de lokale leveranciers. Hoewel er op Powtech ook een kleine 30 Nederlandse standhouders staan, is dit natuurlijk vooral een internationaal gebeuren. Pumps & Valves Rotterdam is én veel kleiner, én lekker lokaal. Prima te doen in een paar uur. Waar je bij Powtech zelfs in drie dagen nog ogen tekortkomt.

“Er is een complete hal met technologie voor de verwerking van poeders, granulaten en stortgoed in de farmaceutische sector”
tk1

Wie in de farmaceutische hoek zit, komt zeker aan zijn trekken in Neurenberg. Duitsland is een groot farmaland en dat vertaalt zich in het expositieaanbod. Er is een complete hal met technologie voor de verwerking van poeders, granulaten en stortgoed in de farmaceutische sector.

Aanpalend is er een groot kennisprogramma gericht op deze industrie. Qua chemie valt hier trouwens ook veel te halen. Wie geïnteresseerd is in vernieuwing in de branche, kan een kijkje nemen op het paviljoen ‘Innovation made in Germany’ in hal 4, stand 4-453. Hier staan Duitse startups en jonge bedrijven die hun innovaties voor de bühne brengen.

Er kan met hen gechat worden. Toekomstgericht is ook de sectie voor digitale oplossingen, waaronder procesanalyse, live dashboards, processimulatie en digital twins. Dit zijn zaken die je in Rotterdam amper zult zien.

tk2

Bij een bezoek aan Rotterdam kun je deze editie rekenen op zo’n 150 exposanten. Nat en droog lopen in Ahoy in elkaar over. Ertussen is er de meet- en regeltechniek (M+R)-straat met alles wat de procesindustrie nodig heeft voor zijn industriële productie.

De vakbeurs M+R is nog betrekkelijk nieuw en maakt het voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in ‘meten = weten’ gemakkelijk om snel hun licht op te steken bij de bekende spelers op dit gebied. Hier staan zo’n 13 leveranciers, en ook deze editie zijn de bekende A-merken weer van de partij.

“Boter bij de vis: concrete voorbeelden van hoe de industrie processen duurzamer kan inrichten”
tk3

In het kader van vernieuwing en toekomstbestendig opereren, wijs ik iedereen graag nog even op de Rondetafeldiscussie Duurzaamheid die wij als Fluids Processing en Solids Processing organiseren, met hosting en after-video verzorgd door Easyfairs.

De discussie wordt op beide dagen gehouden van 12:30 tot 13:15 uur. De insteek is bewust praktisch. Geen filosofische beschouwingen over circulariteit, maar boter bij de vis met concrete voorbeelden van hoe de industrie zijn processen duurzamer kan inrichten, met minder inzet van energie, optimale inzet van het machinepark, en gebruikmakend van de nieuwste technologieën.

Terugverdientijden voor de benodigde investeringen komen ook aan de orde. Want bij duurzaamheid gaan de kosten voor de baat uit. Je nu goed oriënteren, betekent later minder diep in de buidel hoeven tasten. Laat je inspireren en kom meepraten over hoe je de energietransitie slim en betaalbaar kunt oppakken.

Tot op de beurs!

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark