Voldoet de isolatie wel aan de (cleanroom) eisen?

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Voldoet de isolatie wel aan de (cleanroom) eisen?

T-Fit® Fit for Purpose in Insulation Technology
Het is overal te vinden; isolatie materialen; zowel voor koude als warmte isolatie. Maar voldoet de isolatie wel aan de specificaties van de markt en/of toepassing? Denk hierbij aan de isolatiefactor, condensvorming, deeltjes afgifte, bacteriegroei in het materiaal. Allemaal factoren waar je rekening mee moet houden met de keuze van het juiste isolatie-materiaal voor de leidingen en equipment in de skid, systeem of proces.
Het door ZoteFoams geproduceerde T-Fit isolatie assortiment is de enige schuimisolatie ter wereld die voldoet aan het FM4910 Cleanroom Materials Test Protocol.
De eigenschappen van het unieke hoogwaardige PVDF-schuim zorgt ervoor dat ze het meest thermisch effectief, hygiënisch/sanitair en goed vorm-aanpasbaar is voor optimale isolatie voor warme en koude leidingen en proces-toepassingen. T-FIT® Clean, dat wordt gekenmerkt door een volledig gesloten celstructuur, geeft een uitzonderlijk hoge thermische isolatie en daarbij een goede kostenefficiëntie, vermindering van risico’s en verlaging de totale operationele kosten. Stel je dus eens voor wat de unieke isolatietechnologie van T-FIT® is zou kunnen doen voor uw biotech en pharmaceutische productiefaciliteiten.

Isolatie, recht toe recht aan.
ZOTEK-schuimen worden vervaardigd via een uniek milieuvriendelijk productieproces. Dit resulteert in een product wat niet alleen een hoge thermische isolatie heeft, maar ook geurvrij, niet giftig is en bacteriegroei in het materiaal voorkomt. – De bugs krijgen de kans niet – .Hierdoor is het ideaal toe te passen in de Biotech en Pharmaceutische cleanroom productieomgeving.

Belangrijke voordelen en eigenschappen
* Geen bacterie-groei; volgens de standaard ASTM G21-15, tegen schimmels en bacteriegroei.
* Breed temperatuurbereik; zowel de condensvorming als gevolg van koude vloeistoffen die door geïsoleerde leidingen stromen, als de warmte van een volgende wash-down/reiniging, zullen geen nadelig invloed hebben op het isolatie-schuim.
* Leiding isolatie met extra’s; T-FIT® biedt een zeer kosteneffectieve vervanging voor standaard isolatie, die onvermijdelijk degradeert over de tijd. Het is tevens vlam vertragend, met ultra-lage rook-, vlam- en toxiciteits- specificaties.
* Langere levensduur; mits goed geïnstalleerd, bedraagt de levensduur van T-FIT® minimaal tien jaar. Dat is 3 tot 4 keer langer dan bij traditionele isolatiematerialen.
* Zuinig in gebruik; de zeer effectieve isolerende eigenschappen van ZOTEK-schuimen betekenen dat u veel minder nodig heeft als een traditioneel polymeer.
* Ondersteuning bij installatie; met de juiste hulpmiddelen is T-Fit isolatie sneller en eenvoudiger te installeren om de kosten te verlagen. Wij adviseren om de montage van T-FIT®-isolatie te laten uitvoeren door een ervaren en hiervoor opgeleide installateur. Deze trainingen kunnen wij ook voor u regelen.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

ESI Technologies BV

ESI Technologies BV richt zich op de levering van Single-Use componenten en systemen binnen de Life Science markt. Wij zijn gespecialiseerd in producten (slangen, zakken, filters, koppelstukken, single-use instrumentatie en... Lees meer