Veilige vergrendeling van grote handwielafsluiters

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Veilige vergrendeling van grote handwielafsluiters

Brady heeft een duurzame oplossing ontwikkeld voor het veilig vergrendelen van handwielafsluiters met een diameter tussen 76 en 457 mm. Het nieuwe vergrendelingssysteem voor handwielafsluiters kan bovendien worden ingeklapt voor een gemakkelijke opslag.

Red levens
Met het inklapbare vergrendelingssysteem kunt u handwielafsluiters met een diameter tot 457 mm blokkeren om de toevoer van energie of materialen naar machines te neutraliseren of te vergrendelen. Elke onderhoudsmedewerker kan tijdens het onderhoud een hangslot aan het vergrendelingssysteem bevestigen om de handwielafsluiter in de gesloten stand te vergrendelen. Dit voorkomt dat andere werknemers de machine onbedoeld opnieuw kunnen activeren, wat tot ernstige ongevallen op de werkplek kan leiden. Inklapbare vergrendelingssystemen voor handwielafsluiters kunnen ook gebruikt worden om de watertoevoer naar brandbestrijdingsmiddelen te verzekeren.

Eenvoudig en flexibel in gebruik
Het inklapbare vergrendelingssysteem voor handwielafsluiters kan gemakkelijk rond een afsluiter worden gedraaid om deze in de open of gesloten stand te vergrendelen. Dankzij het inklapmechanisme is het vergrendelingssysteem gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Het systeem is bovendien geschikt voor het vergrendelen van grote afsluiters met een diameter tot 457 mm. Deze nieuwe vergrendelingsoplossing is beschikbaar in drie formaten voor het vergrendelen van afsluiters met een diameter tussen 76 en 457 mm. Hiermee is het een bijzonder flexibele en handige tool om het aantal ongevallen op de werkplek te verminderen.

Duurzame oplossing
Het nieuwe, inklapbare vergrendelingssysteem voor handwielafsluiters is vervaardigd uit robuust, spuitgegoten styreen, een materiaal dat bestand is tegen veeleisende buitenomstandigheden. Het systeem kan gecombineerd worden met alle hangsloten uit het uitgebreide Brady-gamma. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen om te voldoen aan de specifieke behoeften van diverse sectoren. Er kunnen maximaal twee hangsloten rechtstreeks worden aangebracht. Meer hangsloten kunnen worden toegevoegd met behulp van een Lockout/Tagout-hangslotbeugel.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Veilige vergrendeling van grote handwielafsluiters

Brady

Wie eenmaal met BRADY gewerkt heeft, merkt dat de naam blijft kleven, net zoals haar labels. Want BRADY is de specialist op het vlak van labeling en identificatie. En dat... Lees meer