Spin Pompen introduceert nieuwe Quattroflow QF 30 doseerpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Spin Pompen introduceert nieuwe Quattroflow QF 30 doseerpomp

Spin Pompen heeft onlangs een nieuwe QuattroTec viervoudige membraandoseerpomp geïntroduceerd: de QF30 van fabrikant Quattroflow. Deze unieke doseerpomp, met een minimale flow van 0,06 liter per uur, is speciaal ontwikkeld voor hygiënische doseerapplicaties waarbij een zeer lage capaciteit vereist is.

Brede capaciteitsrange en regelbereik
Met de lancering van de nieuwe QF30 pomp biedt de complete QuattroTec serie nu 4 verschillende pompgroottes en een nog bredere capaciteitsrange: van 0,06 tot 5.000 l/uur. Alle modellen kenmerken zich door hun opvallend brede en lineaire regelbereik. In het geval van de nieuwe QF30 is het regelbereik maar liefst 1:500.

Met een capaciteit van minimaal 0,06 en maximaal 30 l/uur biedt de nieuwe QF30 uitkomst voor het hygiënisch en nauwkeurig doseren van toevoegingen of ingrediënten met een (zeer) lage flow. Deze QuattroTec pompen zijn dus de ideale oplossing voor het doseren van bijvoorbeeld vitamines, enzymen of kleur-, geur- en smaakstoffen in de voedingsmiddelen- en cosmetische industrie.

Uniek werkingsprincipe
De QuattroTec doseerpompen zijn uitgerust met 4 membranen. Hun werkingsprincipe is gebaseerd op de werking van een menselijk hart. Deze unieke technologie staat garant voor een hoge doseernauwkeurigheid tot wel 0,5%. Bovendien zorgt de unieke overbrenging voor een pulsatiearme flow en de zachte behandeling van kwetsbare vloeistoffen.

Hygiëne en veiligheid
De Quattroflow membraandoseerpompen zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor de farmaceutische industrie en biotechnologie. De pompen voldoen derhalve aan hoge hygiëne-eisen. Alle modellen in de QuattroTec serie zijn geschikt voor CIP-reiniging op volle capaciteit. De doseerpompen hebben bovendien voldoende capaciteit om de CIP-reiniging van pomp en leidingwerk voor hun rekening te nemen.

Zowel de nieuwe QF 30 membraandoseerpomp als alle andere modellen uit de QuattroTec range bieden een bijzonder hoog niveau van productveiligheid. Door hun sealless design zijn de pompen namelijk volledig hermetisch gesloten. Bovendien zijn de pompen optioneel met lekdetectie uit te rusten (membraan monitoring sensor).

Gebruiksflexibiliteit
De pompkop van de nieuwe QF30 membraanpomp is eenvoudig en zonder speciaal gereedschap te demonteren. Hierdoor is het mogelijk om de pompkop tussen 2 productiebatches snel uit te wisselen.

Naast de nieuwe QF30 doseerpomp, met een capaciteit 0,06 tot 30 l/uur en een maximale druk van 4 bar, biedt de QuattroTec range 3 grotere modellen (QT10, 20 en 30). Deze 3 pompen zijn geschikt voor een capaciteit van resp. 1-200, 6-1.200 en 25-5.000 l/uur en een druk tot 6 bar.

websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Spin Pompen introduceert nieuwe Quattroflow QF 30 doseerpomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer