Slimme kWh-meters snel te installeren!

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Slimme kWh-meters snel te installeren!

Om het stroomverbruik en prestatie van uw compressor of droger goed te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk het energieverbruik te bewaken. Dat kan nu heel eenvoudig met een nieuwe serie slimme kWh-meters die Geveke introduceert. Deze meters werken op basis van het gepatenteerde Easywire-aansluitsysteem, waardoor de montagetijd aanzienlijk is verkort. Easywire maakt gebruik van speciale stroomtrafo’s met een slechts één UTP kabel die aan de kWh meter aangesloten wordt.
De meters zijn leverbaar in één of meerkanaalsuitvoering waarmee met één kWh-meter meerdere verbruikers zijn uit te lezen. Als de verbruikers op een gezamenlijke groep zitten hoeft niet iedere kWh-meter een eigen spanningssignaal te verkrijgen. Dit wordt met een speciale aansluiting vanaf de eerste kWh meter naar de overige kWh meters doorgestuurd.
Er zijn maximaal 32 kWh-meters via een speciale communicatie-ingang op de kWh-meter aan elkaar te koppelen. De slimme kWh-meters zijn uitgevoerd met een groot display. Standaard hebben ze een puls en een Modbus-RTU-uitgang. De meters zijn leverbaar voor montage op DIN-rail of paneel inbouw. Een MID-certificaat is voor sommige modellen ook leverbaar.
Online meetdata raadplegen en alarmmeldingen via e-mail of sms ontvangen? Koppel de kWh meter op Geveke IoT module met 4G communicatie in combinatie met Geveke Connect portal.

Geschreven door

Logo van:Slimme kWh-meters snel te installeren!

Geveke Energy Services

Geveke Energy Services legt zich toe op optimalisatie en energiebesparing van alle merken persluchtinstallaties. Ca.70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik. Het onbewust omgaan met perslucht... Lees meer