Schroefcompressoren voor kleinere vermogens nu ook met variabel toerental

icon.highlightedarticle.dark Compressoren
Laatste wijziging: 9 februari 2024
Een professionele serie compressoren, ideaal voor gebruikers die een kleinere persluchtafname hebben, maar wel hoge eisen aan een compressor stellen!
Een professionele serie compressoren, ideaal voor gebruikers die een kleinere persluchtafname hebben, maar wel hoge eisen aan een compressor stellen! | Foto: Geveke Persluchttechniek

Geveke introduceert een nieuwe serie oliegesmeerde schroefcompressoren met vermogens van 2 – 7,5 kW. Bijzonder is dat deze GLA RS-serie is uitgevoerd met een variabel toerental (Regulated Speed).

Toerenregeling

Een groot pluspunt van de toepassing van een toerenregeling is de lagere belasting op belangrijke onderdelen als lagers en v-snaren bij de opstart van de compressor, met als resultaat een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Ook voor het energieverbruik biedt een variabele toerenregeling voordeel. Omdat het toerental van de motor zich aanpast aan de werkelijke luchtbehoefte en niet continu op 100% draait, is bij de modellen van 5 & 7,5 kW een flinke besparing mogelijk.

De schroefcompressoren uit deze GLA RS-serie zijn stiller, zeker in vergelijk met zuigercompressoren. Dat maakt ze ideaal voor plaatsing direct in de productieomgeving of werkplaats.

Geschreven door

Geveke Persluchttechniek

Geveke Persluchttechniek Perslucht is een onmisbare schakel in uw productieproces. Continuïteit van uw persluchtinstallatie is dan ook van groot belang, want bij een uitval van de perslucht staat uw productie... Lees meer