Kooiregelventiel type 3595: Uitermate geschikt voor extreme procescondities

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
85 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kooiregelventiel type 3595: Uitermate geschikt voor extreme procescondities

Het robuuste kooiregelventiel type 3595 van SAMSON RINGO is uitermate geschikt voor extreme procescondities, zoals een grote drukval of hoge temperatuur. Dankzij het modulaire binnenwerk is dit regelventiel ook breed inzetbaar.

Hoge drukval
Forse drukvallen in regelventielen gaan doorgaans gepaard met hoge mediumsnelheden. Deze veroorzaken op hun beurt vaak schadelijke effecten, zoals cavitatie, flashing, choked flow, geluid, trillingen of erosie. De kooiregelventielen van SAMSON RINGO zijn ontwikkeld voor applicaties, waarin één of meer van bovengenoemde effecten optreden. Dankzij de specifiek voor deze toepassingen ontwikkelde binnenwerken blijven de nadelige gevolgen van hoge drukvallen en stroomsnelheden tot een minimum beperkt.

Drukgecompenseerd binnenwerk
Een goede klepgeleiding zorgt bij deze kooiregelventielen voor een trillingsvrije en licht mechanische loop. Daarnaast zijn deze ventielen vanaf 4” ook nog eens druk gecompenseerd. Dit betekent dat men met compacte aandrijvingen toch grote drukverschillen kan regelen.

Applicaties
De SAMSON RINGO kooiregelventielen zijn inzetbaar als turbine by-pass-, anti-surge-, afblaas-, stoomkoeler- en/of flashventiel.

Voor meer informatie over dit ventiel: Klik op “Meer info type 3595”.

Meer info Type 3595 icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Kooiregelventiel type 3595: Uitermate geschikt voor extreme procescondities

SAMSON REGELTECHNIEK B.V.

SAMSON REGELTECHNIEK adviseert, levert en verricht service aan SAMSON regelventielen en veiligheidsafsluiters voor procesinstallaties in Nederland. Ook bieden wij Industrie 4.0 softwareoplossingen voor het monitoren van regelventielen in een plant. Lees meer