Klimaatneutraal brouwen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Klimaatneutraal brouwen

🇧🇪 Leuven, België
AB InBev kondigt aan dat haar vijf grootste brouwerijen in Europa al in 2028 klimaatneutraal gaan opereren. Dit gaat op jaarbasis 110.740 ton CO2 uitstoot schelen ofwel het equivalent van bijna 35.000 personenauto’s. Deze Europese aankondiging is onderdeel van de ambitie om wereldwijd in 2040 in de gehele waardeketen ‘Net Zero’ te realiseren. De Nederlandse brouwerijen, waaronder de Dommelsche Bierbrouwerij, gaat nu versneld emissies reduceren.

Dommelsch brouwt al volledig met hernieuwbare elektriciteit en is deels zelfvoorzienend door eigen biogas op te wekken uit afvalwater. Een belangrijke stap in de reductiestrategie is de ontwikkeling van twee zonne-energieparken in Spanje die vanaf 2022 250 gigawattuur hernieuwbare elektriciteit per jaar moeten leveren aan de Europese brouwerijen.

Daarnaast zorgt de procesinnovatie ‘Simmer & Strip’-technologie voor 80% energiebesparing in de kookfase van het brouwproces en vermindert het de brouwemissies met 5%. Kleinere brouwers mogen ook gratis van dit octrooi gebruik maken. ●

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark