Intelligente frequentieregelaar als sensor te zien op Aqua NL Vakbeurs 2022

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Intelligente frequentieregelaar als sensor te zien op Aqua NL Vakbeurs 2022

Van 15 t/m 17 maart staat de Evenementenhal in Gorinchem eindelijk weer vol met toonaangevende partijen op het gebied van water- en afvalwatertoepassingen. Danfoss en ENGIE Electroproject laten u graag zien hoe u een intelligente frequentieregelaar als sensor kunt inzetten, waarmee de status van de motor, de trillingen en de belasting in kaart wordt gebracht. Ontzorgen is ons doel!

Efficiënter werken, wie wil dat niet? Maar hoe realiseer je dat? Danfoss presenteert Condition Based Monitoring, waarbij we onze eigen intelligente frequentieregelaars gebruiken als sensor. Deze meten permanent de status van de motor, trillingen in het systeem en de belasting. Tegelijkertijd waarschuwen ze ook bij afwijkingen of als de kans op storing groter is. Dit zorgt voor tijd- en geldbesparing en voor een veel hogere efficiency!

Door middel van Condition Based Monitoring wordt de status van een motor of pomp continu gemonitord. Op basis van deze metingen – maar ook door deze te vergelijken met een van tevoren gemaakte nulmeting – krijgt de gebruiker inzicht in de conditie van de machine en dus ook van de aandrijving. Afhankelijk van de resultaten is het verstandig tijdig onderhoud te plegen om uitval te voorkomen.

Extra voordeel van deze applicatie: hoewel de frequentieregelaar ook via de Cloud werkt, is het mogelijk deze functies uit te voeren zonder Cloud-aansluiting of verbinding met een PLC. De analyse vindt namelijk plaats in de regelaar; hierdoor blijven deze belangrijke bedrijfsdata uitsluitend voor intern gebruik.

Bezoek de live-demo op onze stand E.104 tijdens de AQUA NL Vakbeurs, 15-17 maart 2022.

N.B. De eerste 75 geregistreerde bezoekers ontvangen het nieuwe boek Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars én een gratis parkeerkaart!

Uw gratis ticket via deze linkicon.arrow--dark

Geschreven door

Danfoss Drives

Danfoss Drives is producent en leverancier van de bekende VLT en VACON frequentieregelaars, die zich onderscheiden door hun ongeëvenaarde kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en rendement. De nieuwe generatie VLT frequentieregelaars (0,18... Lees meer