Vliegende startfunctie frequentieregelaars maakt kritische processen betrouwbaarder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vliegende startfunctie frequentieregelaars maakt kritische processen betrouwbaarder

Hoe kort ook, stroomuitval heeft onvermijdelijk gevolgen voor de productiviteit. Het goede nieuws is dat het nu gemakkelijker is om kritische processen betrouwbaar te laten verlopen. Inductiemotoren die worden aangestuurd door VLT® frequentieregelaars met hoog vermogen kunnen sneller herstellen van een stroomstoring, dankzij verbeteringen in de vliegende startfunctie.

De vliegende startfunctie vangt een motor op die onbelast draait als gevolg van een netonderbreking of luchtstroming. Deze functie is vooral relevant voor centrifuges en ventilatoren. Met de vliegende start kan de regelaar zich synchroniseren met een draaiende motor, onafhankelijk van de draairichting. Dit voorkomt uitschakeling door overstroom. Het minimaliseert ook de mechanische belasting van het systeem, aangezien er geen abrupte verandering in het motortoerental is wanneer de aandrijving opnieuw start.

Gebruik de nieuwe verbeterde vliegende start voor inductiemotoren met snelheden tot 132 Hz, met VLT AutomationDrive FC 302, VLT AQUA Drive FC 202, VLT Refrigeration Drive FC 103, of VLT HVAC Drive FC 102 in de VVC+ modus. Nieuwe vliegende start is ook actief in VLT AutomationDrive FC 302 wanneer deze in fluxmodus draait. Voor inductiemotoren die met een toerental boven 132 Hz draaien, werkt de vliegende startfunctie zoals voorheen.

Voordelen van de verbeterde vliegende start zijn onder andere:
– Betrouwbaar herstel van de motor
– Tot 4 keer sneller herstel
– Minimale mechanische belasting van het systeem

Meer tips en info icon.arrow--dark

Geschreven door

Danfoss Drives

Danfoss Drives is producent en leverancier van de bekende VLT en VACON frequentieregelaars, die zich onderscheiden door hun ongeëvenaarde kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en rendement. De nieuwe generatie VLT frequentieregelaars (0,18... Lees meer