IBC cleaning – Heet water op hoge druk zonder noodzaak tot koeling van de pomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: IBC cleaning – Heet water op hoge druk zonder noodzaak tot koeling van de pomp
Article image of: IBC cleaning – Heet water op hoge druk zonder noodzaak tot koeling van de pomp
Article image of: IBC cleaning – Heet water op hoge druk zonder noodzaak tot koeling van de pomp

Wanner Hydra-Cell pompen worden met succes in veel industriële reiniging toepassingen ingezet.
Enkele voorbeelden: bulkcontainer (IBC) cleaning, stickers verwijderen van IBC’s, truck- en carwash, kassenreiniging, kratten wassen in de voedingsmiddelen-industrie en reiniging van ruimtes en installaties in slachterijen. Hierbij wordt water (soms gerecycled) onder hoge druk en veelal met toevoegingen en op hoge temperatuur, gebruikt om hardnekkig vuil te verwijderen.

Waarom specifiek de Wanner Hydra-Cell pomp?
De 1e reden is het vermogen van deze robuuste asafdichtingsloze pomp om vaste delen te verpompen, iets waar conventionele (plunjer) pompen vaak stuk op draaien. Hergebruikt water bevat vaak vaste delen zoals restanten zand of andere vaste delen, wat funest is voor dynamische pompafdichtingen.

Een 2e – vaak doorslaggevende – reden om voor Wanner Hydra-Cell pompen te kiezen is hun vermogen om heet water van 80°C te verpompen op hoge druk, zonder dat de pomp gekoeld hoeft te worden. Reinigen met heet water versnelt het reinigingsproces, doodt eventuele bacteriën en levert een grote tijdsbesparing op.

Wat maakt deze hogedrukmembraanpomp zo bijzonder?
De constructie maakt de Wanner Hydra-Cell pomp interessant voor de meer ‘’moeilijke’’ toepassingen: de pomp heeft 3 tot 5 membranen waardoor een virtueel pulsatievrije flow ontstaat. Behalve dat de membranen de vloeistof verpompen zorgen ze ook voor de absolute scheiding tussen deze te verpompen vloeistof en de olie in het aandrijfgedeelte.
De kleppen in de zuig- en persopening van de pomp zorgen ervoor dat de vloeistof door de juiste poort geleid wordt.
Doordat er altijd een gelijke druk voor en achter het membraan heerst (immers oliedruk en persdruk zijn aan elkaar gelijk) is het membraan hydraulisch onbelast, zelfs bij hoge drukken. Hierdoor biedt de pomp betrouwbare en langdurige standtijden.

Deze asafdichtingsloze membraanpompen zijn lekvrij, zeer geschikt voor vervuild en heet water, ze kunnen zelfs korte tijd droog draaien, leveren een hoog rendement en vragen een minimum aan onderhoud.

De materialen van de Wanner Hydra-Cell pompen zijn geschikt voor additieven die veel in de cleaning voorkomen, zoals vloeibare wasmiddelen, caustic soda en andere oplosmiddelen.

Cleaning in de praktijk
Onze klant Greif Tholu werkt al ruim 17 jaar met Wanner Hydra-Cell pompen in haar locatie van 40.000 m2, waar per jaar ruim 200.000 IBC’s gereinigd worden onder hoge druk en met gerecycled water van ca. 70°C.
Greif Tholu heeft voor de Wanner Hyda-Cell membraanpompen gekozen vanwege de grote betrouwbaarheid en de goede service achter deze pompen van PromoTec. Greif Tholu werkt nauw samen met haar leveranciers, op basis van partnership. Op deze manier kan de productie op lange termijn het best worden geborgd.

Bekijk op onze site de video met uitleg over de werking van de Wanner Hydra-Cell membraanpomp.
Of lees meer over andere toepassingen, ook buiten de reiniging.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:IBC cleaning – Heet water op hoge druk zonder noodzaak tot koeling van de pomp

mburggraaff@promotec.nl

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer