Met dit gratis evenement opent elobau zijn virtuele showroom, die ook na de pandemie blijft bestaan om de voordelen van mobiel werken te combineren met de beurservaring. Het programma van de virtuele showroom omvat presentaties uit alle facetten van elobau: rond de thema`s off-highway, industriële toepassingen, duurzaam ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. De showroom is te vinden op het volgende adres: eloLounge.com.

Julian Reus, de Duitse recordhouder op de 100 meter sprint, zal naast de sprekers van elobau als gastspreker optreden. Zijn lezing “My life under high performance” (alleen in het Duits) biedt een interessante overlapping tussen high-performance sport en het bedrijfsleven. Het thema “Business en duurzaamheid” komt in verschillende presentaties terug. Dat elobau op dit gebied een aanzienlijke expertise heeft opgebouwd, wordt niet in de laatste plaats bewezen door de toekenning van de milieuprijs van de deelstaat Baden-Württemberg voor industriële ondernemingen in december vorig jaar.

“Wij hebben er bewust voor gekozen om onze beursstand niet zomaar te kopiëren”, verklaart bedrijfsleider Rüdiger Köhler “Onze beursstand functioneert goed in de context van een beurs. Maar omdat de beursbelevenis als geheel achterwege blijft, was het ons doel een nieuwe ervaring te creëren. Of we daarin geslaagd zijn met de combinatie van architectuur, inrichting van de showroom en het lezingenprogramma, moeten onze bezoekers echter zelf beslissen.”
Köhler doelt op de open houten constructie en de grote raamfronten, die de showroom een lichte en luchtige uitstraling geven, die ongebruikelijk is voor een beurs. Hiervoor heeft de onderneming uit Leutkirch de eloLounge in de Allgäuer omgeving ingebed. In elk van de zalen nodigt een zithoek de bezoekers uit om deel te nemen aan een virtuele netwerklounge. Hier kunnen niet alleen beursmedewerkers en bezoekers met elkaar in contact komen, maar ook showroombezoekers vinden hier de gelegenheid om te netwerken.

“Beurzen zijn heel belangrijk voor ons. Want door de jaren heen zijn dit de vaste contactmomenten waar elobau als bedrijf en ook onze nieuwe producten tastbaar worden. Met het stopzetten van de beurzen viel dit contactpunt weg – voor ons gaf dit echter de mogelijkheid om ons te concentreren op de ontwikkeling van een virtueel platform”, vertelt Marnie Röder, hoofd marketing. “De opening van de eloLounge betekent echter niet het einde van het project. De ruimte zal voortdurend worden geactualiseerd en uitgebreid, zodat ook de volgende versie van de eloLounge Days een nieuw evenement zal zijn.

De onderneming elobau GmbH & Co KG, gevestigd in Leutkirch in het Duitse Allgäu, is een wereldwijd actieve fabrikant van contactloze sensortechnologie, niveaumeting en bedieningselementen voor de machine- en installatiebouw en mobiele machines en geldt als pionier van de economie van het algemeen belang. elobau geniet ook buiten de branche een goede reputatie, die wordt ondersteund door onderscheidingen zoals de milieuprijs van de deelstaat Baden-Württemberg 2020, de nominatie voor de Grote Prijs van het Middenstandsbedrijf 2021 of de onderscheiding als Great Place to Work.