Duitse Duurzaamheidsprijs voor Wilo

34 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Duitse Duurzaamheidsprijs voor Wilo

Technologiespecialist Wilo se heeft de gerenommeerde Duitse Duurzaamheidsprijs (Deutscher Nachhaltigkeitspreis, DNP) gekregen. De prijs is een blijk van waardering voor bedrijven die duurzaamheid tot onderdeel van hun businessmodel hebben gemaakt.

“We zijn er trots op dat een industrieel bedrijf is erkend als pionier op het gebied van klimaatbescherming. Dit is niet alleen een krachtig signaal maar ook een fraai bewijs dat we een klimaatbeschermingsbedrijf zijn”, zegt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Group.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van de Wilo Group. Zo moeten in 2025 100 miljoen mensen beter toegang hebben tot schoon water. “Onze producten, systemen en oplossingen dragen bij aan het op een intelligente, efficiënte en klimaatvriendelijke manier leveren van water aan mensen wereldwijd”, benadrukt Oliver Hermes. Wilo werd in augustus van dit jaar ook al geselecteerd als een van de wereldwijde “50 Sustainability & Climate Leaders”.

Crisis als kans voor transformatie
De commissie van de Duitse Duurzaamheidsprijs ziet 2020 als een jaar van verandering. Meer dan ooit zijn er rolmodellen nodig die verandering kunnen stimuleren en de crisis gebruiken als een kans voor echte transformatie. Wilo is daar een uitstekend voorbeeld van. Het bedrijf promoot niet alleen energie-efficiëntie, maar wil ook duurzaamheids- en digitale pionier zijn.

“We doen dit in de vaste overtuiging dat de meest digitale, slimme en energie-efficiënte producten altijd de meest intelligente keuze zijn. Dit betekent dat digitale transformatie, energie-efficiëntie en klimaatbescherming onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden”, legt Oliver Hermes uit. “Klimaatbescherming maakt al sinds de oprichting van ons bedrijf in 1872 deel uit van ons DNA”, benadrukt Oliver Hermes. “Ik wil iedereen bij Wilo die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en daaraan bijdraagt, bedanken.

De prijs werd tijdens een online gala uitgereikt door de Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis (Stichting Duitse Duurzaamheidsprijs) in samenwerking met de Duitse overheid, de Vereniging van Duitse Steden, bedrijfsverenigingen, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstituten.

Geschreven door

Viega Nederland

De Viega Groep behoort met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000... Lees meer