Compacte druktransmitters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
13 april 2023
Article image of: Compacte druktransmitters

Hitma introduceert de Barksdale BoT-serie digitale ­druktransducers. Deze druktransmitters zijn ontworpen voor het bewaken en regelen van druk in gasinstallaties, mobiele hydraulische apparatuur en voertuigen. De BoT-serie kan samengesteld worden uit 55 beschikbare standaardopties, maar kan ook helemaal op maat worden gemaakt.

De transducers hebben volledig aanpasbare drukbereiken op mechanische of elektrische verbindingen. Ze zijn stevig gebouwd, maar 28% kleiner dan standaard analoge elektronische producten. Ze kunnen meer dan 10 miljoen drukcycli doorstaan. De transducers hebben een hoge nauwkeurigheid (0,25%) en lage offsetfout bij nuldruk en zijn beschermd tegen hameren en spikes tot 23 keer de werkdruk. De C-uitvoering met keramische sensor is de laagste in prijs met een iets minder hoge nauwkeurigheid, maar geschikt voor standaard industriële applicaties tot 400 bar.

De P-uitvoering met een piëzo-element biedt meer nauwkeurigheid en is robuuster, wat hem geschikt maakt voor bijna elke toepassing tot 600 bar. De speciale W-uitvoering heeft een volledig gelast rvs membraan waardoor deze geen O-ringen heeft die kunnen slijten en het medium maar met één materiaal in contact komt. De W-uitvoering is beperkt tot 200 bar.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark