Bronkhorst oplossingen voor het optimaliseren van brandstofcellen

icon.highlightedarticle.dark Drukmeting
Laatste wijziging: 28 april 2024
Waterstof
Waterstof | Foto: Bronkhorst Nederland

In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid, is de overgang naar elektrische voertuigen een cruciale stap naar de toekomst. In het hart van deze overgang ligt de vraag:

Hoe kunnen we de efficiëntie van brandstofcellen maximaliseren om de voortgang naar een groenere toekomst te versnellen?

Brandstofcellen

Brandstofcellen spelen op dit gebied een centrale rol en bieden een schoon en efficiënt alternatief voor traditionele verbrandingsmotoren. Door gebruik te maken van waterstof en zuurstof genereren brandstofcellen elektriciteit met een minimale impact op het milieu, waardoor ze onmisbaar zijn in de zoektocht naar duurzaamheid.

Het bepalen van een optimaal venster voor de flow weerstand is cruciaal voor inkomende kwaliteitscontroles van brandstofcellen in het proces van onze klant. Het detecteren van lekken of verstoppingen is noodzakelijk en wordt bereikt door gas te laten stromen en drukveranderingen te meten. Dit vereist echter nauwkeurige tests aan zowel de waterstof- als zuurstofzijde van de brandstofcel.

Flowregelaars en drukmeters combineren

Om deze uitdagingen aan te gaan, biedt de oplossing van Bronkhorst een uitgebreide benadering van kwaliteitscontrole. Door flowregelaars en drukmeters (ATEX gecertificeerd) te combineren, maakt ons systeem nauwkeurige controle van de flow weerstand aan zowel de waterstof- als zuurstofzijde van de brandstofcel mogelijk.

Met onze flexibele oplossing kunnen gebruikers de druk of het debiet regelen, afhankelijk van hun testvoorkeuren. Met filters om vaste deeltjes te verwijderen, garandeert ons systeem de zuiverheid van het gas en de nauwkeurigheid van de resultaten.

Reproduceerbaarheid

Met reproduceerbaarheid als belangrijkste focus levert onze oplossing consistente en betrouwbare testresultaten, waardoor efficiënte kwaliteitscontroleprocessen voor de productie van brandstofcellen voor auto’s mogelijk worden.

Wie meer inzicht wil in onze oplossingen en de toepassing in brandstofcelontwikkeling nodigen we uit om onze uitgebreide Application Note te lezen. Hierin staat interessante informatie en inzichten, samen met de mogelijkheid om contact op te nemen met ons team voor persoonlijke assistentie.

Geef samen met Bronkhorst vorm aan een duurzame toekomst, aangedreven door efficiënte brandstofceltechnologie.

Lees de Bronkhorst Application Note icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Bronkhorst oplossingen voor het optimaliseren van brandstofcellen

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer