Bronkhorst compacte ultrasone flowmeter/flowregelaar voor vloeistoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bronkhorst compacte ultrasone flowmeter/flowregelaar voor vloeistoffen

De nieuwe, compacte ES-FLOW ultrasone flowmeter/regelaar serie ES-113C is ontworpen voor de OEM-markt om een volumestroom van 2 tot 1500 ml/min te meten en te doseren met hoge precisie, hoge reproduceerbaarheid en lage drukval. Het instrument stuurt ultrasone trillingen in een meetbuis om de flow te kunnen meten.

Dankzij een innovatieve techniek waarbij ook de geluidsnelheid van de vloeistof wordt gemeten is de meting onafhankelijk van vloeistofeigenschappen zoals dichtheid, temperatuur en viscositeit. Het instrument hoeft dus niet opnieuw te worden gekalibreerd wanneer van vloeistof wordt gewisseld.

Dankzij de combinatie van een rechte meetbuis zonder dood volume en transducers die zijn geplaatst aan de buitenwand van de meetbuis is de flowmeter zelf-drainerend en gemakkelijk te reinigen. De onderdelen die met vloeistof in aanraking komen, zijn gemaakt van roestvrij staal en de behuizing voldoet aan IP66/IP67. De ES-113C beschikt over een interne PID-regelaar die kan worden gebruikt om een regelklep of pomp aan te sturen.

Dit stelt gebruikers in staat een complete, compacte regelkring op te zetten. Bovendien beschikt het instrument over diverse veldbusopties en aanpasbare I/O-functies.
Typische toepassingen voor de nieuwe vloeistofflowmeters en flowregelaars met lage flow zijn te vinden in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische sector (bv. additieven, sterilisatie).

Maar ook in de medische en chemische sector (bv. voor dialyse, katalysatoren, reagentia) en vele andere markten die een nauwkeurige vloeistofverwerking vereisen. Hierbij is te denken aan het meten van het brandstofverbruik en dosering van kleurstoffen of smeermiddelen in vele industrieën.

Lees verder !icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Bronkhorst compacte ultrasone flowmeter/flowregelaar voor vloeistoffen

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer