Aqua Nederland verplaatst naar maart 2022

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Aqua Nederland verplaatst naar maart 2022

Gorinchem – Easyfairs, organisator van Aqua Nederland, laat weten dat de vakbeurs niet meer doorgaat in 2021 en verplaatst wordt naar maart 2022. De meest recente ontwikkelingen zoals nieuwe COVID-19 varianten, de lockdown en een nog steeds geldend verbod op evenementen, maken het doorgaan van events op korte termijn onmogelijk en op middellange termijn hoogst onzeker. Na het raadplegen van de exposanten, partners en brancheverenigingen is verplaatsing de vrijwel unanieme keuze. Een verplaatsing naar het najaar 2021 is ook geen optie vanwege de verzadigde (beurs)agenda. De eerstvolgende editie van Aqua Nederland vindt daarom plaats op 15, 16 en 17 maart 2022.

Vitale infrastructuur blijft thuis
Esther Rodenburg, event manager, legt namens Easyfairs uit: “Inmiddels gaat Nederland zijn zesde week van lockdown in en geldt er nu ook een avondklok. Uiteraard is er licht aan het einde van de tunnel, maar evenementen lijken nu nog ver weg. Al komt er een groen licht voor evenementen op korte termijn, de kans op een redelijk aantal kwalitatieve bezoekers is klein dit voorjaar. De vitale infrastructuur die waterschappen en drinkwaterbedrijven beheren hebben logischerwijs te maken met protocollen die het bezoeken van evenementen afraden of zelfs verbieden. We zien die richtlijnen ook bij de meeste industrieën. Om deze redenen is het geen moment om de Nederlandse watersector bij elkaar te brengen voor hun jaarlijkse netwerkmoment. Ook al hebben we in het najaar 2020 laten zien dat we veilige evenementen kunnen organiseren in Evenementenhal Gorinchem, is verplaatsen voor nu de enige optie. Zelf willen we natuurlijk ook alleen top-evenementen organiseren voor deze community. Daarom de belofte om er samen in 2022 de beste editie tot nog toe van te maken.”

Geen najaar 2021 editie
Rodenburg: “Verplaatsen naar het najaar was helaas ook geen optie. We vinden dit jammer, want we denken dat het belangrijk is om als markt veerkracht te tonen en zich zo snel als mogelijk weer te herpakken. Een vakbeurs is dan een ideaal moment om de verbindingen te maken en de uitdagingen aan te gaan. Veel exposanten en partners geven aan dat hun agenda het gewoonweg niet toe laat. Er stonden al veel evenementen gepland, maar er zijn ook veel events naar het tweede deel van 2021 verplaatst. We maken deze beslissing met pijn in ons hart en hopen op begrip van alle betrokkenen, maar we willen ervoor zorgen dat onze bezoekers, exposanten, partners en sprekers een event bijwonen dat op zijn best zal zijn.”

Over Aqua Nederland 2022
Aqua Nederland is de vakbeurs en het nationale netwerkevenement voor de waterprofessionals in afvalwater, drinkwater, industriewater, stedelijk water en rioolbeheer. Tijdens de waterbeurs van Nederland zien, voelen en ervaren ruim 9.500 bezoekers bij 350+ exposanten de nieuwste innovaties, diensten en producten op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie.

Het event is na voorinschrijving gratis te bezoeken op 15, 16 en 17 maart 2022 in Evenementenhal Gorinchem.
Bezoekers profiteren tijdens het beursbezoek onder meer van een gratis hapje en een drankje.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Easyfairs NV

Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs... Lees meer