AMPCO ZP3 Draaizuigerpompen: EHEDG in de genen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: AMPCO ZP3 Draaizuigerpompen: EHEDG in de genen

De ZP3 pomp van fabrikant Ampco is de meest hygiënische draaizuigerpomp op de markt, die aan de EHEDG-eisen voldoet. Het gepatenteerde design biedt niet alleen de beste CIP-reinigbaarheid bij een draaizuigerpomp. Het zorgt er, op unieke wijze, ook voor dat de pomp hierbij zijn maximale efficiency behoudt.

Hygiëne in de genen
“In de markt van hygiënische draaizuigerpompen neemt de ZP3 pomp van Ampco een unieke maar vaak nog onderbelichte positie in” zegt Bart Vries, de productspecialist bij Spin Pompen. Sinds begin dit jaar is de leverancier van hygiënische pompoplossingen uit Assen de Key Distributor van Ampco pompen in Nederland.

“In tegenstelling tot de draaizuigerpompen van een aantal bekende merken is de ZP3 pomp namelijk volledig als EHEDG-pomp bedacht en ontwikkeld. Hierdoor wordt het hoogste hygiëne-niveau zonder ‘kunstgrepen’ bereikt.”, licht de heer Vries verder toe. “Bij de ZP3 pomp gaat het optimaliseren van de reinigbaarheid dus niet ten koste van de pompwerking.”

Geoptimaliseerde CIP-reinigbaarheid…
De ZP3 pomp is voorzien van front-loaded seals. Dit design zorgt ervoor dat de seals dichterbij de product-flow gepositioneerd zijn en hierdoor, tijdens de CIP, beter gespoeld kunnen worden. Anders dan bij alternatieve draaizuigerpompen in de markt heeft de ZP3 pomp geen dode ruimtes. Het pompdeksel van de Ampco ZP3 draaizuigerpomp is bovendien zodanig ontworpen dat de O-ringen van het deksel optimaal door de CIP-vloeistof bereikt kunnen worden. Daarnaast zijn de rotoren van de ZP3 pomp voorzien van een speciale boring. Dit geeft een sterkere doorstroming van de CIP-vloeistof en een verbeterde reiniging van het pompdeksel.
“Ik durf te zeggen dat deze pomp de meest hygiënische draaizuigerpomp op de markt is”, voegt Bart Vries toe.

… met een ruim 15% hogere pomp-efficiency
Het unieke ontwerp van het pomphuis zorgt ervoor dat de ZP3 draaizuigerpomp volledig drainable is. “Dat kan zonder de maximale efficiency van de pomp te verminderen. Bij andere merken gaan de nodige technische aanpassingen om de pomp drainable te maken altijd gepaard met een substantiële verlaging van de pomp-efficiency van meer dan 15%”, aldus Bart Vries.

Upgrade naar ZP3 design
Bijzonder interessant voor huidige gebruikers van de U2 en TR20 draaizuigerpompen is de mogelijkheid om deze pompen te upgraden naar het gepatenteerde ZP3 design. De upgrade wordt gerealiseerd door het vervangen van de rotoren en de seals en het modificeren van het bestaande U2/TR20 pomphuis.

De ZP3 draaizuigerpomp van AMPCO biedt een maximale capaciteit van 100 m3/uur en is geschikt voor viscositeiten tot 1.000.000 cP en een persdruk tot 34,5 bar.

Neem voor vragen of aanvullende informatie contact op met Spin Pompen, de hoofddistributeur van Ampco voor de Nederlandse markt.

websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:AMPCO ZP3 Draaizuigerpompen: EHEDG in de genen

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer