Webinar: risico’s bij gebruik van zelfreinigende filters voor waterbehandeling

icon.highlightedarticle.dark Filters
269 bekeken Laatste wijziging: 31 maart 2024
Webinar Hitma over zelfreinigende filters voor waterbehandeling op 2 november 2023
Webinar Hitma over zelfreinigende filters voor waterbehandeling op 2 november 2023 | Foto: Hitma

Donderdag 2 november vanaf 10:00 uur organiseert Hitma een gratis webinar over geautomatiseerde zelfreinigende filtratiesystemen.

Gerard de Ruiter (procesfiltratiespecialist bij Hitma) en gastspreker Koen van Oosten (technisch filtratieadviseur van KD Techniek) geven antwoord op de vraag of zelfreinigende filters wel een goede oplossing zijn voor waterbehandeling.

Zelfreinigend screenfilter

Voor behandeling van bijvoorbeeld koelwater, inkomend water, proceswater en afvalwater worden vaak zelfreinigende screenfilters gebruikt. Met een geautomatiseerd zelfreinigend filtratiesysteem kunnen tijd en geld worden bespaard.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar er kleven ook risico’s aan. Als er verkeerde keuzes worden gemaakt, kunnen de gevolgen rampzalig zijn, met extra kosten en werkdruk als gevolg.

6 Punten om rekening mee te houden

Om inzicht te geven in hoe en wanneer zelfreinigende waterfilters het beste kunnen worden toegepast, organiseert Hitma dus op 2 november een webinar over dit onderwerp. Tijdens het gratis webinar komen deelnemers binnen 60 minuten te weten wanneer zelfreinigende filtratiesystemen wel en wanneer ze niet geschikt zijn voor uiteenlopende waterbehandelingstoepassingen.

Gerard de Ruiter en Koen van Oosten leggen aan de hand van 6 punten uit hoe de beste filtratieoplossing wordt verkregen tegen de laagste gebruikskosten. Ook worden er praktijkvoorbeelden besproken die een goed beeld geven van de mogelijkheden van deze technologie.

Gratis deelname aan webinar

Deelname aan het webinar is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de specialisten.

Agenda webinar 2 november van 10:00 tot 11:00 uur

  • Introductie

Gerard de Ruiter en Koen van Oosten zien in de praktijk dat de inzet van zelfreinigende filters nog wel eens tot rampzalige gevolgen leidt die voorkomen hadden kunnen worden.

  • Wat is filtratie?

Uitleg over de basisprincipes van filtratie en met name filtratie m.b.v. screenfilters.

  • Wat is een zelfreinigend filter?

Hoe werken geautomatiseerde filtratiesystemen die het opgevangen vuil van het filterscreen weer afvoeren en het filter reinigen, zodat het filter opnieuw zijn werk kan doen.

  • Applicaties

6 punten om bij verschillende waterbehandelingstoepassingen rekening mee te houden om de beste filtratieoplossing te krijgen tegen de laagste gebruikskosten.

  • Vragen en afsluiting
Webinar gratis terugkijken icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Webinar: risico’s bij gebruik van zelfreinigende filters voor waterbehandeling

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen... Lees meer