Verder Groep voor de derde keer het best presterende productiebedrijf

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verder Groep voor de derde keer het best presterende productiebedrijf

03 December 2020 – De Verder Groep (Vleuten) is het best presterende productiebedrijf van Nederland. De Groep handhaaft zijn toppositie voor de derde keer. De lijst toont de honderd best presterende maakbedrijven van Nederland, die jaarlijks door MT / Sprout in samenwerking met CFI Nederland wordt gepubliceerd en vandaag wordt gepresenteerd.

De Verder Group behoudt zijn toppositie in de Maak100. Runner-up is Stertil Group (2), gevolgd door Trespa (3), Christiaens Groep (4) en Terberg Benschop (5). Het familiebedrijf uit Vleuten, geleid door CEO Andries Verder, produceert hoogtechnologische laboratoriumapparatuur en een zeer uitgebreid assortiment pompen voor industriële en hygiënische toepassingen. De Verder Groep is niet zo bekend bij het grote publiek. Desalniettemin speelt het volledig zelfstandige familiebedrijf al jaren in de Champions League van de eigen sector en bedient het klanten over de hele wereld. In 2019 bedroeg de omzet meer dan 333 miljoen euro, met een omzet- en winstgroei over de afgelopen vier jaar van respectievelijk 12 en 13 procent.

De editie 2020 is gebaseerd op ingediende cijfers uit 2019. “Er is dus geen Corona-effect”, zegt samensteller Kevin Driesen van CFI Nederland. “We weten dat dit effect tot september min 7 procent is, maar dat is een gemiddelde voor de hele branche. In de machine-industrie kan dit effect oplopen tot bijvoorbeeld 20 procent. Terwijl de metaalindustrie een plus van 7 procent laat zien. ”

Driesen is optimistisch over de maakindustrie. “De groei die deze bedrijven jaar na jaar laten zien, is indrukwekkend. Maar ook het innovatieve karakter van de sector blijft me keer op keer verbazen. Voorspelbare omzet (recurring omzet) is belangrijk en je kunt zien dat de sector hierop inspeelt. Dus niet alleen productinnovatie, maar ook de onderliggende verdienmodellen worden continu verfijnd door ondernemers in de maakindustrie. ”

Voor het samenstellen van de lijst selecteerde CFI Netherlands de 300 grootste MKB-maakbedrijven, die vervolgens zijn gerangschikt op basis van vier criteria: Omzet 2019, Omzetgroei 2015-2019, Gemiddelde EBIT 2015-2019 (in%) en Gemiddelde ROIC 2015-2019 (in%)*.

* ROIC staat voor Return On Invested Capital, waarbij de EBIT wordt vergeleken met het kapitaal dat in het bedrijf zit.

Meer informatie:
Verder B.V.
Leningradweg 5
Groningen, 9723 TP
+31 (0)50-5495900

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Verder Groep voor de derde keer het best presterende productiebedrijf

Verder BV

Passie voor pompen Pompen zijn het hart in veel bedrijfsprocessen. Daarom denken en handelen wij bij Verder vanuit de pompapplicaties, het proces en de specifieke klantwens. Op basis van die... Lees meer