Ultrasone flowmetingen in uitdagende gasapplicaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ultrasone flowmetingen in uitdagende gasapplicaties

De nieuwe flowmeter Proline Prosonic G van Endress+Hauser is een robuuste ultrasone inline gasflowmeter met volledig geïntegreerde druk- en temperatuursensoren voor zeer nauwkeurige, real-time meetwaarden.

•Hoge robuustheid in nat gas toepassingen
•Geïntegreerde druk- & temperatuursensoren
•Uitgebreide mogelijkheden gascalculatie

Of het nu gaat om aardgas, procesgas of specifieke gasmengsels, zowel onshore als in de offshore industrie – de Prosonic Flow G 300/500 is de ideale flowmeter voor veeleisende procestoepassingen. Het combineert beproefde ultrasone flowmeettechnologie met tientallen jaren ervaring in de olie- en gasindustrie en in de chemie.

Dankzij het unieke ontwerp van de meterbehuizing is de Prosonic Flow G bij uitstek geschikt voor het meten van aardgas of andere soorten procesgassen, inclusief natte gassen. Samen met de uitgebreide functionaliteit van de Proline 300/500 omvormers opent dit nieuwe mogelijkheden voor procesbesturing en -bewaking. Prosonic Flow G zorgt voor nauwkeurige meetwaarden (±0,5%) met een ongeëvenaarde repeteerbaarheid, zelfs als de proces- en omgevingscondities sterk fluctueren.

Het robuuste industriële ontwerp maakt het mogelijk om de flowmeter langdurig zonder onderhoud te gebruiken wat tijd en geld bespaart voor de gebruiker. Prosonic Flow G werkt bij procestemperaturen tot 150°C en drukken tot 100 bar. Tevens is de flowmeter ook optioneel te leveren met volledig geïntegreerde temperatuur- en druksensoren. Door de input van deze sensoren te combineren met de gemeten geluidssnelheid kan men een groot aantal extra gaseigenschappen berekenen die belangrijk kunnen zijn voor een procesregeling.

Prosonic Flow G 300/500 is verkrijgbaar met het unieke functiepakket “Advanced Gas Analysis Package”. Dit softwarepakket biedt rekenfunctionaliteit voor die toepassingen waar hogere eisen aan procesbeheersing gesteld worden

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Ultrasone flowmetingen in uitdagende gasapplicaties

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer