Technologiespecialist Wilo neemt Abionik Groep over

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Technologiespecialist Wilo neemt Abionik Groep over

De Wilo Groep heeft de Berlijnse Abionik Groep overgenomen van de private equity onderneming BID Equity en andere aandeelhouders. Wilo vergroot daarmee zijn expertise als probleemoplosser in de waterbehandeling. Abionik heeft 11 productie- en verkoopvestigingen in Europa en Azië en telt 170 medewerkers. Tot de Abionik Groep behoren onder andere de bedrijven Martin systems, Likusta umwelttechnik en Steinhardt. De bedrijven zijn gespecialiseerd in de behandeling van afval- en regenwater en hoogwaterbeheersing.

“Met de aankoop van de Abionik Groep diversificeren wij onze portfolio in het marktsegment waterbeheer en volgen wij consequent onze strategische oriëntering als aanbieder van oplossingen voor de behandeling van water en afvalwater. Met een sterke focus op energie-efficiëntie en duurzame producten deelt de Abionik Groep onze waarden”, aldus Oliver Hermes, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van de Wilo Groep. “Het wereldklimaat heeft pioniers nodig. Als Wilo willen wij niet alleen energie-efficiëntie bevorderen, maar ook een pionier zijn in klimaatbescherming en digitale technologie. Wij zijn ervan overtuigd, dat de intelligentste producten de meest energie-efficiënte zijn. Digitale transformatie, energie-efficiëntie en klimaatbescherming staan voor ons dan ook in nauw onderling verband.”

Met de producten van de Abionik Groep, het bestaande Wilo-portfolio én dat van het in 2016 overgenomen bedrijf GVA, biedt Wilo haar klanten in de marktsegmenten waterbehandeling en industrie altijd een passende oplossing. Alle producten en diensten van Abionik – van de geïntegreerde compacte afvalwaterzuiveringsinstallatie tot hoog-efficiënte filtermodulen – zijn erop gericht het verbruik van hulpbronnen en energie, schadelijke stoffen en andere verontreinigingen duurzaam te verminderen. Wilo en Abionik vullen elkaar dan ook uitstekend aan als duurzame partners die meerwaarde voor klanten creëren.

Geschreven door

Viega Nederland

De Viega Groep behoort met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000... Lees meer