Suurmond al 50 jaar actief in de procesindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tandwielpompen
56 bekeken Laatste wijziging: 19 januari 2024
Suurmond viert haar 50-jarig bestaan
Suurmond viert haar 50-jarig bestaan | Foto: Suurmond
Article image of: Suurmond al 50 jaar actief in de procesindustrie
Directie Suurmond | Foto: Suurmond
Article image of: Suurmond al 50 jaar actief in de procesindustrie
Locoburgemeester Nunspeet verpompt vloeistof naar een reactor | Foto: Suurmond
Article image of: Suurmond al 50 jaar actief in de procesindustrie
Jubileumfeestje Suurmond | Foto: Suurmond
Article image of: Suurmond al 50 jaar actief in de procesindustrie
Toast op het 50-jarig bestaan | Foto: Suurmond

Dit jaar bestaat Suurmond 50 jaar! Op 21 december 1973 richtte de heer W. Suurmond zijn bedrijf op in Nunspeet om vervolgens in 1974 zijn activiteiten te starten.

In 1974 begon het met de verkoop van tandwielpompen die specifiek voor de toepassing worden samengesteld. Met klanten als Shell, Akzo Nobel, DSM maar ook innovatieve startups, heeft Suurmond zich in de loop der tijd ontwikkeld tot specialist in de procesindustrie.

Tandwielpompen

Daarbij spelen de tandwielpompen nog altijd een grote rol. Steeds vaker als onderdeel van een compleet (doseer)systeem. De systemen komen tot stand in nauwe samenwerking met de klant, onze engineers, onze sales engineers en onze partners.

Reactorsystemen

In de loop der tijd zijn er 3 vestigingen bij gekomen en is het portfolio verder uitgebreid. Sinds de jaren tachtig kwamen daar bijvoorbeeld reactorsystemen bij. Het mooie van het portfolio is dat er kruisbestuiving plaatsvindt.

Zo ontwikkelt Suurmond ook systemen waarbij reactor en doseersysteem gecombineerd worden, bijvoorbeeld projecten voor het ontwikkelen van nieuwe processen om kunststof te recyclen.

Wat maakt Suurmond uniek?

Bij onze aanpak draait het altijd om de beste oplossing voor het gewenste proces. Met een hoog niveau technische expertise, onze betrokkenheid en de hoge kwaliteitsnormen die Suurmond nastreeft, kan altijd waarde worden toegevoegd voor de klant. Omdat ieder project op zichzelf staat, blijft het ook voor onze medewerkers een interessante uitdaging.

We zijn er dan ook trots op dat we 3 jaar op rij een 25-jarig jubilaris hebben! Dit jaar werkt Harry Westerink al 25 jaar als engineer bij Suurmond in Nunspeet.

Afwisseling en uitdaging

Juist omdat er zoveel afwisseling en uitdaging is in ons vak en bij Suurmond in het bijzonder, is het werk nooit saai. De uitdaging om voor een complex vraagstuk een eenvoudige oplossing te bedenken en maken zorgt ervoor dat het werk in de techniek nooit verveelt.

Bijdragen aan oplossingen voor bijvoorbeeld kunststofrecycling, de ontwikkeling van nieuwe materialen, verbetering van de kwaliteit van het eindproduct is natuurlijk iets waar je trots op mag zijn.

Jubileum festiviteiten

Op 5 januari 2024 vond de aftrap plaats in de werkplaats in Nunspeet. Een feestje voor genodigden! Bekijk onze video!

Onze klanten in Nederland en VK zien wij in dit licht graag in een van onze stands op de beurzen CHEMUK (Birmingham) en WOTS (Utrecht). Onze Belgische klanten zien we graag op uitnodiging op een van de mooie geselecteerde locaties in België. Hierover wordt men op tijd geïnformeerd.

Bekijk onze jubileumpagina! icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Suurmond al 50 jaar actief in de procesindustrie

Suurmond BV

Wij denken in oplossingen, niet in producten. Wij ontwerpen, produceren en leveren duurzame oplossingen voor de verwerkende industrie met specifieke portfolio's voor vloeistofverwerking, polymeerverwerking en R&D Lees meer