Stromingssensor met duidelijke tekstweergave

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
51 bekeken Laatste wijziging: 11 mei 2023
Fluid sensor
Fluid sensor | Foto: Turck

Alfanumeriek display van de FS101 sensoren combineert bediening en inbedrijfstelling van Turck’s FS+ vloeistofsensorfamilie

Turck heeft de FS101 stromingssensor toegevoegd aan zijn FS+ vloeistofsensorfamilie. De nieuwe FS+ apparaten hebben hetzelfde uiterlijk en zijn daarom net zo eenvoudig te bedienen en in bedrijf te stellen als alle andere sensoren in de familie. Het viercijferige 12 segment display op de apparaten toont de huidige stromingswaarde duidelijk als een percentage van het setpoint.

Voordelen

  • Snelle en eenvoudige ingebruikname
  • Hoge betrouwbaarheid dankzij foutloze teach-in ondersteuning met Delta Flow
  • Eenvoudige bediening dankzij display met duidelijke tekst en capacitieve touchpads

IO-Link smart sensor profiel

Het geïmplementeerde IO-Link smart sensor profiel vereenvoudigt de conversie van IO-Link flowsensoren van andere fabrikanten naar de FS+ apparaten, omdat procesgegevens, parameters en functies gestandaardiseerd zijn. De sensoren kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor de bewaking van debieten in koelcircuits of voor droogloopbeveiliging in pompen.

Eenvoudige inbedrijfstelling met Delta Flow

De FS101 behoudt de twee unieke Quick Teach en Delta Flow functies die de inbedrijfstelling in de FS100 met een bargraph display al vereenvoudigden. Delta Flow zorgt ervoor dat de teach-in niet wordt uitgevoerd totdat de opwarmfase van de temperatuurpiek is voltooid en er een constante flow aanwezig is. Hierdoor wordt een frequente bron van fouten bij traditionele parametriseringsprocessen geëlimineerd. Gebruikers profiteren bovendien van de probleemloze bediening via capacitieve touchpads. Turck blijft de eerdere FS100 apparaten met een bargraph display aanbieden.

Voor meer informatie klikt u op de linkicon.arrow--dark

Geschreven door

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER Turck is uw wereldwijde partner voor fabrieks-, proces- en logistieke automatisering in tal van branches. Met zijn digitaal netwerkbare oplossingen voor efficiënte automatiseringssystemen ondersteunt het familiebedrijf de digitale transformatie en... Lees meer