SLH-4G spindelpomp meest hygiënische verdringerpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: SLH-4G spindelpomp meest hygiënische verdringerpomp
Article image of: SLH-4G spindelpomp meest hygiënische verdringerpomp

Bornemann, de marktleider op het gebied van hygiënische spindelpompen, heeft de SLH-4G pomp, met zijn innovatieve tube-design, volledig ontworpen met het oog op een ultiem niveau van hygiëne.

Als enige verdringerpomp op de markt is deze spindelpomp Ehedg el aseptic Class 1 gecertificeerd en hiermee dus officieel de meest hygiënische verdringerpomp die er bestaat.

Concreet betekent deze certificering dat de SLH-4G pomp van Bornemann niet alleen geschikt is voor CIP (Cleanability In Place) maar ook aan de strenge eisen voldoet die EHEDG stelt m.b.t. inline sterilisatie en bacteriedichtheid. Het certificaat garandeert dat alle pompdelen, die in aanraking komen met het verpompte product, met stoom kunnen worden gesteriliseerd. Bovendien bewijst deze certificering dat de pomp volledig hermetisch gesloten is, waardoor contaminatie van buitenaf van het verpompte product voorkomen wordt.

Op het gebied van hygiëne gaat Bornemann met de SLH-4G heel duidelijk een stap verder dan alle andere aanbieders van spindel- en verdringerpompen. De meest hygiënische verdringerpompen op de markt zijn namelijk EL Class 1 gecertificeerd en voldoen hiermee alleen aan de CIP-eisen van EHEDG.

Hiermee is de toepasbaarheid van de SLH-4G pomp voor aseptische toepassingen aangetoond. In de voedingsmiddelenindustrie is deze pomp bijzonder geschikt als booster-pomp na de eerste sterilisatie, bijvoorbeeld bij de productie van lang houdbare melk of vruchtensappen. De pomp kent ook talloze aseptische toepassingen in de cosmetische en (bio)farmaceutische industrie.

Naast een hoog niveau van hygiëne en reinigbaarheid biedt de Bornemann SLH-4G spindelpomp vele voordelen. De pomp levert goede prestaties bij zowel lage als hoge drukken en heeft een pulsatievrije flow. De SLH-4G pompen zijn leverbaar met verschillende spindelmaten. Ze zijn geschikt voor drukken tot 40 bar en capaciteiten tot 300 m3/uur.

Als specialist op het gebied van hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie, is Spin Pompen de exclusieve distributeur van de Bornemann hygiënische spindelpompen in Nederland en België.

website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:SLH-4G spindelpomp meest hygiënische verdringerpomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer