Sitomatic actief met Industrie 4.0 – Smart Industry

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Sitomatic actief met  Industrie 4.0 – Smart Industry

Onze engineers volgen de trends van automatisering en gegevensuitwisseling die gebruikt wordt bij industriële fabricagetechnieken, de ontwikkeling hierbij is Industrie 4.0 ook wel Smart Industry genoemd.

Het grote voordeel van 4.0 is dat steeds meer apparatuur je de status en de noodzaak van onderhoud vertelt. Om die stroom aan gegevens te verwerken en om planbaar onderhoud mogelijk te maken, maken we gebruik van IO-Link en AS-i 5.

Meer data uitwisselen

In een productieomgeving is er niets vervelender dan storingen en het onverwacht uitvallen van apparatuur. Dit betekend naast productieverlies en continuïteit ook extra kosten voor reparatie en herstel wat veelal niet begroot is en een extra aanslag doet op het onderhoudsbudget. Met de filosofie Industrie 4.0 of “Smart Industry” wordt onderhoud voorspelbaar en daarmee planbaar. Neem hierbij als voorbeeld een afsluiter die zelf aangeeft last te hebben van een lekkende afdichting of een actuator die aangeeft stagnatie te hebben bij het openen of sluiten voordat deze daadwerkelijk uitvalt, dat is geen science fiction maar allemaal mogelijk met behulp van de filosofie achter Industrie 4.0.

Om tegemoet te komen aan deze trend, ontwikkeld Sitomatic afsluiter besturingen voor IO-Link en ASi-5, deze besturingen kunnen veel meer data uitwisselen en zijn dan ook zeker geschikt voor het gebruik in moderne productie faciliteiten. Het grote voordeel van de door Sitomatic ontwikkelde stuurkoppen is dat deze op alle fabrikanten en merken afsluiters toegepast kan worden. Dit is voor u ideaal want hiermee kunt u ook in een bestaande proces omgeving de overstap maken naar een smart factory en is het zeker niet noodzakelijk om een hele nieuwe installatie te bouwen. Dit kan bespaard aanzienlijk op de kosten van een upgrade.

Wilt u informatie voor toepassing in uw bedrijf of productieomgeving, Sitomatic heeft veel kennis in huis om u te adviseren en ondersteunen bij het implementeren van Industrie 4.0 in uw productieomgeving.

Geschreven door

Sitomatic Process Technology B.V.

Sitomatic Process Technology is gericht op de ontwikkeling, engineering, advisering, productie en verkoop van hoogwaardige afsluiter controllers voor de procesindustrie. Sitomatic Process Technology heeft zich gespecialiseerd op de aansturing van... Lees meer