Sentinel DFI druksensoren voor de Farma

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Sentinel DFI druksensoren voor de Farma

Ter bescherming van gevoelige media in kritische farmaceutische processen heeft Anderson Negele de Sentinel DFI druksensoren ontwikkeld. Bij traditionele druksensoren en manometers zal bij membraanbreuk niet alleen het vulmedium in het proces lekken, het procesmedium kan ook met het niet steriele interne gedeelte van de sensor in contact komen. Bovendien kan de schade langere periode onopgemerkt blijven met meerdere verloren productbatches tot gevolg.
De Sentinel DFI (Diaphragm Failure Indication is uitgevoerd met een dubbel membraansysteem. Het buitenste membraan dat in contact staat met het medium en een intern membraan dat de vulvloeistof naar het Piëzo-element afschermt. in de ruimte tussen de twee membranen is een steriel vacuüm gecreëerd dat door een secundaire druksensor wordt bewaakt. in geval van membraanbreuk zal het vacuüm wegvallen het geen direct door de vacuümsensor wordt opgemerkt. Een alarmsignaal wordt verzonden naar de PLC of het DCS systeem zodat direct actie ondernomen kan worden. het tweede membraan zorgt ervoor dat de vulvloeistof niet in het procesmedium kan weglopen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Sentinel DFI druksensoren voor de Farma

Startflow B.V.

Wij zijn Startflow. Een jong familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring als industriële leverancier en dienstverlener binnen de procesindustrie. Met een team van zo’n 30 medewerkers werken wij iedere... Lees meer